Jordi Int Panis wint wedstrijd op Disney Channel en spreekt de stem van dinosaurus Arlo in

Deze zomer zette Disney een bijzondere wedstrijd uit: het entertainmentbedrijf ging op zoek naar de stem van Arlo de dinosaurus, het hoofdpersonage in de nieuwe Disney•Pixar film The Good Dinosaur.

Via een oproep op Disney Channel en social media ging Disney op zoek naar een jongen tussen de 10 en 15 jaar die ervan droomde om een stem in te spreken voor deze nieuwe Disney•Pixar film. Uit de talrijke inzendingen werden 10 finalisten geselecteerd die elk in de studio hun versie van Arlo mochten neerzetten. Uiteindelijk werd door een professionele jury één grote winnaar gekozen: de dertienjarige Jordi Int Panis won de wedstrijd en heeft ondertussen al alle opnames achter de rug.

Jordi studeert momenteel Latijn aan het Instituut Heilig Hart Van Maria in Berlaar en zou later heel graag met dieren werken of iets met talen doen – en uiteraard zou hij graag ook nog stemmen inspreken! Hij houdt enorm van muziek, lezen, DVD’s verzamelen en is een grote Disneyfan. Hij speelt ook al 4 jaar jeugdtoneel bij “Kabatoon” in Emblem. Precies op zijn 13e verjaardag nam Jordi Int Panis deel aan een dubbing workshop en de audities. “Toen ik twee dagen later vernam dat ik was uitgekozen om de stem van Arlo te spelen was ik sprakeloos! Veel tijd om aan het idee te wennen was er echter niet, want enkele dagen later begonnen de opnames al meteen. De inspraaksessies waren soms vermoeiend; op weg naar huis viel ik af en toe in slaap in de auto. Dankzij regisseur Frank Hoelen’s enthousiasme was het echter ook enorm leuk om te doen! Hij slaagde er steeds in mij te laten voelen hoe Arlo zich voelde zodat ik mij echt kon inleven in Arlo’s wereld. Ik hoop dat ik in de toekomst nog eens een kans krijg om zo’n toffe ervaring mee te maken!”, vertelt Jordi.

In The Good Dinosaur horen we ook Mathias Sercu als de papa van Arlo en Ann Ceurvels als Arlo’s mama. De stem van Arlo’s broer Buck wordt ingesproken door Padraig Turley en Matteo Heyrman, zijn zusje wordt vertolkt door Marie Wuyts. Jack Bright kruipt in de huid van het wilde mensenjongetje Spot en Jenne Decleir, Mieke Laureys en Arnold Willems geven hun stem aan drie Tyrannosaurus rexen die Arlo en Spot leren kennen tijdens hun tocht. Daarnaast horen we ook Dirk Van Vaerenbergh, Walter Baele, Wanda Joosten, Frank Hoelen, Philippe Bernaerts, Ingrid Van Rensbergen en Dimitri Verhoeven aan het werk. De regie werd verzorgd door Frank Hoelen.

Wat als de asteroïde die het leven op aarde voorgoed veranderde de planeet compleet gemist had en de dinosaurussen nooit waren uitgestorven? Pixar Animation Studios neemt je mee op een wonderlijke reis die al miljoenen jaren in de maak is. Dit dolle avontuur met twee onwaarschijnlijke helden in de hoofdrol vertelt het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen de grappige dinosaurus Arlo en een wild mensenjongetje genaamd Spot. Tijdens hun avonturen in een prachtige wereld vol dinosaurussen leren Spot en Arlo hoe ze hun angsten kunnen overwinnen en samen ontdekken ze hun ware ik. Deze emotionele en hartverwarmende Disney Pixar animatiefilm zal dit feestseizoen niemand onberoerd laten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: