Donderdagavond ging de langverwachte film van Safety First in première. De film is een uitloper van de populaire VTM-serie en werd dus ook geregisseerd door Tim van Aelst. De trappen van Kinepolis Antwerpen stonden dan ook helemaal vol met allemaal toeschouwers. Maar om het lange wachten op hun idolen toch een beetje te verzachten had KFD voor ambiance gezorgd met Discobaar a Moeder. Het duo bracht de sfeer er al goed in en verwelkomde alle VIP’s en BV’s alvast op de rode loper. Enige tijd later flaneerde een iets bekender duo over de rode loper. Dimitri Vegas & Like Mike kwamen hun bewakers van Tomorrowland even een hart onder de riem steken. Zelf hebben ze ook een kleine gastrol in de film als zichzelf. Ook Tom Waes heeft als goeie vriend van Dimitri Vegas in de film meegespeeld. Al zal Smos hem iets minder graag zien na Tomorrowland. Je zal het wel begrijpen als je de film ziet… Een hilarisch moment gegarandeerd! Maar misschien heeft Smos op de première wel een klein beetje wraak genomen. Bij aankomst op de première botste de Safety First Duster met Dirk Porrez aan het stuur tegen de auto van Tom Waes. Maar Smos, altijd paraat, ging direct kijken wat er aan de hand was en wist het publiek te kalmeren. Alhoewel aan de hoge decibellen te horen die uit menige vrouwelijke kelen kwamen, waar ze nog steeds erg opgewonden. Het Safety First Team werd onder luid applaus en gegil onthaald. Op de rode loper kregen ze ook de typische gouden kinepolisster in ontvangst. Wat nooit gezien was, is dat de film die avond in 19 van de 24 zalen speelde. Veel keus voor een andere film had je niet meer.

De twee belangrijke bijrollen waren weggelegd voor Els Dottermans en Tom van Dyck. Els was het hoofd van de veiligheid voor het festival Tomorrowland en Tom haar bevallige assistente Andy. Als Dirk (Bruno Vanden Broecke) en Smos (Matteo Simoni) gaan solliciteren om mee te werken aan de bewaking van de film slaan ze niet direct een goed figuur bij het hoofd van de veiligheidsdienst. Maar als ze plots naar een belangrijke meeting moet, neemt haar assistent Andy het over. Andy en Dirk blijken elkaar nog te kennen van op school. Het is een zeer blij weerzien. Andy geeft hen de job, ze mogen zelfs de V.I.P. zone van het festival bewaken.

Maar zoals we weten uit de serie, loopt het niet altijd van een leien dakje met het Safety First Team en ook in de film geeft dat hilarische situaties. Andy en Dirk lijken wel verdacht goed overeen te komen. En dat is ook Luc (Ben Segers) niet ontgaan. Hij probeert er zijn vrienden van te overtuigen dat Dirk en Andy iets met elkaar hebben. Smos weigert dit te geloven, maar Ingrid (Ruth Beeckmans) had het altijd al wel gedacht van haar broer. Maar heeft Luc het aan het rechte eind? En komt Dirk dan na 39 jaar eindelijk uit de kast? Ook Smos heeft een aparte agenda, maar die wordt jammer genoeg verhinderd door allerlei omstandigheden. Hij wou graag dat zijn zelfgemaakte nummer door een van de Dj’s gedraaid werd op Tomorrowland, maar ook dat loopt niet gesmeerd.

De cast en crew hebben een pracht van een prestatie neergezet met deze film. We kunnen echt wel spreken dat Tim van Aelst hier subliem werk heeft afgeleverd. Ook de cast heeft met glans hun rol weer neergezet. De mimiek van de acteurs is met momenten echt onbetaalbaar. De film zit vol grappige woordspelingen, onvoorstelbare situaties en knotsgekke momenten. De zaal is bij het begin van de film beginnen lachen en is eigenlijk niet meer opgehouden. Een perfecte vervanger voor een avondje fitness. Strakke buikspieren worden automatisch gemaakt met al die lachsalvo’s. Voor al diegene die denken dat ze de film niet kunnen gaan zien omdat ze de serie niet hebben gezien, geen paniek! De film is perfect te volgen zonder dat je de personages al van de serie kent. Een perfecte bezigheid dus om met de familie, de vrienden, de collega’s of wie dan ook te doen!

De sfeer zat er donderdag goed in, want ook op de afterparty voor alle genodigden, collega’s van BV-land en de cast en crew was dit duidelijk te merken. Discobaar a Moeder opende het feestje alvast met dikke ambiance. Andy en Dirk werden op de dansvloer gevraagd en zette een romantische plakker neer. De avond/nacht werd met volle lof en in goede sfeer afgesloten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: