Naar jaarlijkse traditie organiseert de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in het Verenigd Koninkrijk een herdenkingsconcert in het kader van de 'Groote Oorlog' 1914 -1918.

De herdenking is dit jaar extra bijzonder, omdat ze de culminatie is van de 4 jaar durende herdenkingsplechtigheden '14-18. In november 2018 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde met een wapenstilstand. Daarom nodigt men dit jaar iedereen uit voor een uitzonderlijk herdenkingsconcert als orgelpunt om ‘Flanders Fields’ een laatste keer extra in de kijker te zetten. Het Flanders Remembers concert vindt plaats in de St-Paul’s Cathedral in Londen, dé referentie voor Britse militaire plechtigheden en herdenkingen. Onder leiding van componist en dirigent Dirk Brossé brengen Symfonieorkest Vlaanderen en het koor van St. Paul’s Cathedraleen selectie van:

Distortion, a Hymn to Liberty, door Dirk Brossé, met sopraan Hanne Roos. Dit werk werd in opdracht van de Vlaamse overheid en in het kader van ‘100 jaar Groote Oorlog’ gecomponeerd door Dirk Brossé. Het stuk is een ode aan de vrede, zonder het thema oorlog uit de weg te gaan.

The Cool Web: A Robert Graves Oratorio, door Jools Scott & Sue Curtis, met bas-bariton Edward Grint. De jonge Britse componist J. Scott schreef deze muziek ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog en is gebaseerd op de gedichten van Brits soldaat Robert Graves, die vocht aan het Westelijk front.

Details: 8 november 2018, om 18u30 (lokale tijd)
St-Paul’s Cathedral - St. Paul's Churchyard, London EC4M 8AD

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over