Gebeten door de prehistorie? Bewonderaar van het trias? Deze zomer hebben we Spielberg noch een tijdmachine nodig: naar Brussel komen volstaat! Van 16 juni tot 15 september tovert Exhibition Hub Tour&Taxis om tot Jurassic Park et nodigt 80 extra grote dinosaurussen uit voor de Dinos Alive tentoonstelling! Sensatiefans groot en klein kunnen zich verwachten aan geanimeerde robots.

Dinos Alive is deze zomer hét evenement van de hoofdstad. Deze uitzonderlijke tentoonstelling, georganiseerd door Exhibition Hub, pakt uit met om en bij de tachtig geanimeerde robots en levensgrote replica’s van dinosaurussen. Jong en oud zullen hun ogen uitkijken! De kleinste bezoekertjes kunnen een kijkje nemen in de ‘teken’-zaal, de archeologische speelkamer maar ook de 3D-zalen zullen hen niet koud laten…

Dankzij het immersieve luik van de tentoonstelling en de interactieve Virtual Reality kunnen bezoekers letterlijk de dinosaurussen aanraken, en zo actief inspelen op en deelnemen aan het evenement”, zegt Mario Iacampo, CEO van Exhibition Hub en ontwikkelaar van de expo.

5 zalen en 4500 m2 tentoonstelling

In totaal kunnen dinosaurusfans zich verwachten aan een 4500 vierkantemeter grote tentoonstelling in Tour&Taxis vanaf 16 juni, onderverdeeld in vijf thematische zalen. Bij binnenkomst treed je al meteen de magische wereld binnen. In deze eerste zaal duikt de bezoeker onmiddelijk in een wereld waar niemand ooit voet gezet heeft. Slenter door dit prehistorische decor te midden 80 geanimeerde en rumoerige dinosaurussen in hun natuurlijke habitat.

In Zaal 2 worden bezoekers ondergedompeld in bodemloze prehistorische zeedieptes dankzij 360°-projecties. Door talrijke interacties via tactiele wanden (aan de hand van een lasergordijnsysteem) zullen ze deze dieptes kunnen beleven. Zelfs de dapperste bezoekers zullen sidderen en beven wanneer angstaanjagende beesten zoals de Mosa Saurus of de Elasmosaurus voorbijzwemmen. “Wanneer de bezoeker een school vissen nadert die geprojecteerd is op een muur, zullen ze opgeschrikt wegzwemmen wanneer hij deze probeert aan te raken. Andere dinosaurussen zullen nieuwsgierig de zaal doorkruisen om te komen kijken en kennis willen maken”, legt Quentin Pringiers uit, Chief Everything Officer bij Activeme.be.

Tijd voor nog meer plezier. In Zaal 3 worden gigantische LEGO replica`s van dieren tentoongesteld, rijst een enorme graffitimuur op en verschijnt er een circuit voor autoraces. In Zaal 4 zal een interactieve tekenmuur de bezoeker nog een stapje verder meenemen in de magische wereld. "We hebben een bijzonder realistisch tafereel ontworpen, waarin de kleintjes de gelegenheid krijgen een twaalftal verschillende dinosaurussen te tekenen, zowel land- als vliegende dieren, die tot leven zullen komen met de kleuren die de kinderen gebruikt hebben”, zegt Mario Iacampo, hoofd van het project, enthousiast.

Tenslotte, in Zaal 5, kan je spelen… met de dinosaurussen! Niemand zal de tentoonstelling onverschillig verlaten na het temmen van een Velociraptor… “Met een nachtkijker kunnen kinderen en bezoekers deze angstaanjagende carnivoren in een mineralendecor aanraken en voederen, net zoals een huisdier”, gaat de CEO van Exhibition Hub verder. Het is een VR ervaring gevuld met leuke interacties, waar de bezoeker de dinosaurussen echt leert kennen.

Met deze nieuwe tentoonstelling van dergelijke omvang wil Exhibition Hub meer dan ooit een schepper van nieuwe werelden zijn en zet het zijn educatieve missie verder, op het kruispunt van cultuur, plezier en educatie. Ter herinnering: naast Dinos Alive host het agentschap deze zomer een evenement in Tour & Taxis, waar gedurende twee maanden een cultureel dorp zal worden opgezet met originele fototentoonstellingen (Photocity), XXL-springkastelen en eetgelegenheden.

PRAKTISCHE INFO
Adres: Tour&Taxis
Havenlaan 86C
1000 Brussel
(Gebouw achter The Royal Depot)

Openingsuren: maandag tot zondag van 10u tem 18u

Website: https://dinosalive.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over