Met PKP DWNTWN brengen de stad Hasselt en Pukkelpop de unieke Pukkelpopsfeer naar de Hasseltse binnenstad. Daarvoor krijgen ze de hulp van enkele ronkende namen. Onder andere Dikke, Portland, Cellini en Berre staan dit weekend op de affiche van PKP DWNTWN.

Rooftopconcerten en afterparties

Maar liefst drie locaties in de binnenstad staan op zaterdag 6 augustus in het teken van live rooftopconcerten.

Portland, Berre en Isaac Roux openen op zaterdagnamiddag vanuit Quartier Bleu. Gevolgd door een optreden van hiphopfenomenen Dikke, Jelle en Dworfivanop het dakterras van Très Belge aan de Botermarkt. Op het Groenplein staan techno-DJ Cellini en Pelace.

Zaterdagavond gaat het feest nog de nacht in met DJ sets in De Serre Hasselt en Kwijt Trek System in Café Café.

Burgemeester Steven Vandeput: “PKP DWNTWN is ongetwijfeld één van de muzikale hoogtepunten in de Hasseltse binnenstad deze zomer. We zijn dan ook blij dat we mogen opwarmen voor Pukkelpop met een affiche van dit formaat. Alle concerten liggen op wandelafstand van mekaar en zijn gratis bij te wonen. Op die manier zorgen we ervoor dat het laagdrempelig is voor alle bezoekers.”

De concerten vinden doorlopend plaats tussen 15 en 22 uur, je hoeft dus niets te missen van het optreden van je favoriete artiest.

Street style & dj’s op zondag 7 augustus

Op zondag 7 augustus houden dj’s als Bibi Seck, Jewels, Aso Asin, Young Mo, Prinsezy, Timmerman, DTM Funk en Manz van 14 tot 20 uur de sfeer erin.

In en rondom het Capucienenplein staat alles in het teken van street style met 3x3-basketwedstrijden, skatejams en live streetart. De winnaars van de basket- en skatewedstrijden op zondag 7 augustus krijgen de kans hun talent aan het grote publiek te vertonen tijdens Pukkelpop. Het geheel met streetart verhuist namelijk van 18 t.e.m. 21 augustus naar het Pukkelpopterrein.

Op het Capucienenplein organiseert Villa Basta workshops zoals graffitikunst voor wie de handen uit de mouwen wil steken.

PRAKTISCH

Zaterdag 6 augustus (op alfabetische volgorde): Berre - Cellini - Dikke - Dworfi - Isaac Roux - Jelle - Kwijt Trek System - Pelace - Portland

Zondag 7 augustus (op alfabetische volgorde): Aso Asin - Bibi Seck - DTM Funk - Jewels - Manz - Prinsezy - Timmerman - Young Mo

Alle info via www.uitinhasselt.be/pkpdwntwn

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: