Multi-instrumentalist en componist David ‘Dijf’ Sanders combineert een brede mix van stijlen met een grenzeloze artistieke aanpak vol multiculturele melanges. De Gentse kunstenaar heeft altijd aan verschillende projecten, samenwerkingen of producties tegelijkertijd gewerkt - de laatste tijd werkte hij samen met Warhaus, Sylvie Kreusch, Mattias De Craene's MDC III en Wim Vandekeybus (Die Bakchen - Lasst uns tanzen), om er maar een paar te noemen - maar dat belette hem niet ook om succesvolle soloplaten uit te brengen. Check het album HIER.

Dijf, die lid was van de (synth)popbands Teddiedrum en The Violent Husbands, maakte ook solo indruk met het op exotica georiënteerde 'Moonlit Planetarium' (2016), een album dat een experimenteel conflict creëerde tussen percussieve, etnische geluiden en nogal westerse beats, hier en daar aangevuld met zijn eigen mysterieuze vocals.

Na de ecletische parel Java (2017), waarvoor hij naar Indonesië trok, onderneemt Dijf Sanders nu een muzikaal avontuur uit nog een ander deel van de wereld. Dit keer liet hij zich inspireren door de Nepalese, Tibetaanse, Chinese en Indiase cultuur. Na zijn reis naar Nepal heeft Dijf zijn veldopnames en indrukken gebruikt om een ​​nieuw universum te creëren samen met drummer Simon Segers (De Beren Gieren, MDCIII), saxofonist Mattias De Craene (MDCIII, Nordmann) en sitarspeler Nicolas Mortelmans.

Verwacht een geluidstrance waar monnikgezangen, eclectische beats maar ook mantra-achtige techno worden gecombineerd. Namaste!

LIVE

  • 17/03, Stuk, Leuven
  • 28/03, Jazzcats, Kortrijk
  • 02/04 , De Roma, Antwerpen
  • 22/04, Handelsbeurs, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over