‘Santoshi Mata’ is het tweede nieuwe nummer dat Dijf Sanders onthult voor de release van zijn nieuwe album ‘Puja’. De uitbundige track is vernoemd naar de Hindoe godin van de tevredenheid en is volgens Dijf geïnspireerd op de opgewekte volksmuziek die hij leerde kennen tijdens zijn recente trip naar Nepal..

‘Er is één bepaalde stijl, gespeeld door een madaal (percussie), sarangi (kleine viool) en een bansuri (fluit). Ik had het geluk een virtuoos trio te ontmoeten dat wat improvisaties voor mij speelde. In combinatie met enkele samples die ik opnam van een vrouwenzangkoor in de straten van Kathmandu, had ik alles om de basis te leggen voor deze Flemali track (Vlaams + Nepali).'

‘Santoshi Mata’ krijgt vandaag ook een heerlijk nostalgische video van Bert Juliaan Vercruysse, waarin Santoshi zich een weg vecht naar de tempel in een gepixelde Nepalese Game Boy setting.

‘Puja’, het nieuwe album van Dijf Sanders, is gebaseerd op field recordings die hij maakte in Nepal, later herwerkt in de studio. Het album verschijnt 14 februari op Unday Records. Dijf Sanders en zijn band (met Simon Segers en Mattias De Craene) stellen Puja live voor tijdens een club tour in de lente.

LIVE

  • 17/03, Stuk, Leuven
  • 28/03, Jazzcats, Kortrijk
  • 02/04 , De Roma, Antwerpen
  • 22/04, Handelsbeurs, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: