Dat Gent een speciale plek heeft in het hart van Die Verdammte Spielerei, is geen geheim meer. Al voor de vierde keer lokte het olijke gezelschap afgelopen zomer meer dan 1.500 mensen naar de Sint-Baafskathedraal voor hun Pakske Klassiek. Een klassiek concert zoals alleen de Spielerei het kan voorschotelen. Serene meesterstukken worden afgewisseld met meer modern werk, een vleugje jazz en enkele popnummers. En dan zijn er nog de geestige intermezzo's van Master of Ceremony Stefaan De Winter.

Voor het eerst trakteert het zestal dit najaar op een wintereditie, ja zelfs, een kersteditie. In de donkerste tijd van het jaar wil Die Verdammte Spielerei mensen bij elkaar brengen. Geen betere manier om dat te doen dan met twee vreugde- en vredevolle concerten in de Sint-Machariuskerk van Gent. Sopraan Hanne Roos en singer-songwriter Lieven Tavernier tekenen alvast present.

De eerste editie van Kerstpakske Klassiek gaat door op zaterdag 14 december met een avondconcert om 20u00 en op zondag 15 december met een matineeconcert om 15u00. En er is nog plaats in de herberg van de Spielerei. Tickets zijn verkrijgbaar via www.dieverdammtespielerei.be.

Samen luisteren en samen zingen brengt ons dichter bij elkaar en daar gaat Kerstmis uiteindelijk over. Geen dure cadeaus, geen chalet met mutsen en gsm-hoesjes. Geen après-ski, maar oprecht samen genieten. Stefaan De Winter

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: