Zaterdagavond ging in het echt Antwaarps teater “Die van mij snurkt” in première. Het was wel een heel bijzondere première want Sven De Ridder vertelde nadien dat het zijn allerlaatste première was in het echt Antwaarps teater. Na tientallen jaren daar gespeeld te hebben, zoekt hij andere horizonten op.

Ursula (Jasmine Jaspers) en Eddy (Sven De Ridder) zijn al jaren getrouwd en leven dus al jaren in dezelfde sleur. Beide zijn ze gespecialiseerd in bomen zagen. Ware het wel op een andere manier. Eddy snurkt ze aan duigen en Ursula reclameert ze omver. Maar daar komt verandering in, Ursula is het moe en gaat op schoolreis naar de Hoge Venen. De Hoge Venen blijken tijdelijk in het appartement van Guy (Luc Verhoeven) te liggen. Al jaren zijn Guy en Eddy de beste vrienden, maar nu lijkt de vriendschap met Eddy’s vrouw hun vriendschap toch een beetje te overstijgen. Al is Eddy ook geen engeltje. Hij heeft zijn oog laten vallen op Nancy (Joyce Buelens), de vrouw van zijn andere goede maat Paul. (Brick Van Dyck). Nancy en Paul zijn ook al jaren getrouwd en al jaren zitten ze met hetzelfde probleem. Nancy snurkt. Zij wil graag in de logeerkamer gaan slapen zodat Paul er geen last meer van heeft, maar dat ziet hij niet zitten. Hij heeft namelijk zware verlatingsangst die keer op keer leidt tot verstijving van zijn onderlichaam. Om die reden is Nancy jaren geleden gestopt met de nachtdienst te doen, maar het noodlot slaat toe.

Nancy moet de nacht weer op. Al is het maar voor één nachtje. Paul smeekt haar niet te gaan, maar ze kan niet anders. Vol schrik kruipt Paul zijn bed in en dan gebeurt het: hij verstijft. Hij probeert zijn pillen te pakken maar die is Nancy vergeten klaarleggen in het nachtkastje. Wat nu? Nancy heeft haar handen meer dan vol met een wel heel speciale patiënt, Eddy. Beide negeren ze de telefoontjes van Paul zo lang mogelijk, maar uiteindelijk krijgen ze het niet meer over hun hart om niet langer op te nemen. Nancy moet onmiddellijk de pilletjes gaan brengen, maar heeft daar echt geen zin in. Ze verzint het ene smoesje na het andere. Ze brengt daarmee zichzelf en de rest in de problemen. Zal Paul zijn pillen te pakken krijgen? Wordt het overspel van Ursula, Eddy en Nancy ontdekt? Enkele spannende vragen die je alleen maar kan te weten komen door te gaan zien.

Het decor bestaat uit drie totaal verschillende kamers. Om te beurten gaat het licht in de kamers aan, weer iemand die niet kan slapen. Het is oh zo herkenbaar en een beetje cliché. De man die snurkt en de vrouw die wakker ligt. Het leuke aan de voorstelling is dat in kamer 2 het juist omgedraaid is, daar is het de vrouw die snurkt. En zo wordt het cliché dan toch even doorbroken. De situaties zijn voorspelbaar maar toch weten ze ons te amuseren. De zaal giert het uit van het lachen. Ook de cast kan zich af en toe niet bedwingen. Vanaf het begin tot het einde bleef het tempo er goed in zodat het publiek zelf de kans niet had om te slapen of te snurken. Leuke quotes en gekke mimieken en af en toe speciale houdingen zorgen er voor dat het keer op keer lachen geblazen is. Het verhaal speelt zich af in een vriendengroep, de cast zelf lijken ook allemaal goede vrienden en dat stralen ze zeker uit op het podium. Een mooie prestatie van hen allemaal! Je ziet ze genieten op het podium, wat het alleen maar leuker maakt om naar te kijken. Kortom een leuke aanrader!

De voorstelling zijn helaas al bijna allemaal uitverkocht, dus je zal wel heel snel moeten zijn! Die van mij snurkt speelt nog t.e.m. 25/02/2018 in het echt Antwaarps teater.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: