Het Antwerpse duo Diamantairs brengt op maandag 31 maart het gelijknamige debuutalbum uit. De plaat ‘Diamantairs’ verschijnt bij Top Notch in samenwerking met het Vlaamse Eigen Makelij. Na Safi & Spreej en Tourist LeMC is Diamantairs de derde Vlaamse hiphop act die via Top Notch in België en Nederland verschijnt. Diamantairs bestaat uit Pasi (Kim Nzita Vangu) en Cloos (Kevin Cloos). Vandaag primeurt de video bij de eerste single ‘Pennen In Blauw’.

De groep Diamantairs komt voort uit de zeskoppige formatie 2000Wat die in 2008 het album ‘Koekembak’ uitbracht. Op de plaat stonden onder meer gastbijdragen van Tourist LeMC, Seno, Pepe en Nag. Om de release van het album te ondersteunen, werd platenlabel Eigen Makelij opgericht. Met de single 'Gaan' komt 2000Wat op de eerste plaats in de Puur Belgisch-hitlijst op JIM. Daarnaast gaan de heren de geschiedenis in als eerste Belgische formatie bij 101Barz.

Door de jaren heen vielen er groepsleden af en groeiden Pasi (28) en Cloos (27) muzikaal en vriendschappelijk naar elkaar toe. Beiden zijn al jaren actief in de Vlaamse scene en stonden aan de basis van de huidige opleving van Vlaamse rap. Zo produceerde Cloos diverse releases en is hij een van de drijvende krachten achter Eigen Makelij.

In de afgelopen vier jaar werkten hij en Pasi aan hun debuutalbum onder de naam ‘Diamantairs’. Cloos: “Een jaar geleden hebben we gekeken naar wat er aan muziek lag en wat er voor ons gevoel nog ontbrak. Van daaruit zijn we gaan schrijven en tapen, er zit echt heel veel tijd, liefde en zweet in dit album. We kunnen niet wachten om het nu ook te kunnen laten horen.” Op het album staan gastbijdragen van Safi & Spreej, Pepe en Tiewai.

“Het voelt als een nieuw begin”, aldus Cloos. “Dit is echt een frisse groep en dit album is de start van iets nieuws.” Het duo gaat dan ook met het kersverse materiaal flink toeren. Om de liveshows nóg specialer en energieker te maken, is goede vriend Yello bij de groep gekomen. Cloos: “Wij hebben bewust geen dj. Yello gaat alle muziek live creëren, hij speelt diverse partijen en zingt veel hooks.” Yello heeft ook meegewerkt aan enkele producties op ‘Diamantairs’.

Wat Diamantairs typeert is een eigenzinnige stijl, gebaseerd op rauwe hiphop met veel verschillende hedendaagse invloeden. Dat maakt ze pioniers in het vak. Wees welkom in de schatkamers van Diamantairs. De Diamantairs-tour gaat van start in eigen stad. Op 28 maart presenteert de groep het album in het Antwerpse Muziekcentrum TRIX. Kaarten hiervoor zijn nog verkrijgbaar.

Eigen Makelij

Vijf jaar later domineert Eigen Makelij voor het tweede jaar op rij de Vlaamse Rap Awards: een prijzenuitreiking die de bloeiende Vlaamse scene elk jaar opnieuw in kaart wil brengen. Met Tourist LeMC en Safi & Spreej stond het hiphop-collectief aan de wieg van twee acts die de scene vertegenwoordigden in nationale en Nederlandse media en die kansen kregen in de grote concertzalen en festivals. Samen met die twee acts wist Eigen Makelij het stilzwijgen rond Vlaamse hiphop te counteren en te overstijgen.

Tracklist:

 1. Intro (prod. Cloos)
 2. Diamantairs (prod. Beatgrinders)
 3. Pennen in blauw (prod. Pasi & Yello)
 4. Laat ze leven (prod. Cloos)
 5. In de maak (prod. Cloos)
 6. Aan tafel (prod. Beatgrinders)
 7. Vertrouw uzelf (prod. Loscobeats)
 8. Niks in de weg (prod. Beatgrinders)
 9. Vanavond ft. Pepe (prod. Cloos & Yello)
 10. Lucht (prod. Nag)
 11. Rock-'n-roll ft. Safi & Spreej (prod. Beatgrinders)
 12. VRFL (prod. Beatgrinders)
 13. Beetje (prod. Cloos)
 14. Redeneer ft. Tiewai (prod. Cloos)
 15. Slaapwel (prod. Cloos)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over