In de spannende Knockouts-ronde moesten de vier coaches afscheid nemen van de helft van hun team. De 8 allerbeste stemmen blijven nu nog over. Zij strijden volgende week vrijdag 28 december voor de overwinning. Wie mag zich de allereerste Voice Senior van Vlaanderen noemen?

RITA EN HARRY - TEAM HELMUT

Podiumbeest Rita (65, Herzele) werd ingeschreven door haar dochter en dat heeft ze zich nog niet beklaagd. De nummers van Etta James brachten haar geluk, want ze kon er haar coach Helmut tot tweemaal toe mee overtuigen: in de Blind Auditions met At Last en in de Knockouts met I Just Want To Make Love To You. Harry (64, Mechelen)scoorde een plekje in team Helmut met zijn versie van How Do I Stop Loving You van Engelbert Humperdinck. In de Knockouts ontroerde hij de coaches met This Is The Moment van René Froger, dat hij deels in het Nederlands bracht.

LOU EN MICHEL - TEAM DANA

Dana streed hard met de andere coaches om Joe Cocker-imitator Lou (62, Kapellen), die With A Little Help From My Friends bracht in de Blind Auditions, in haar team te krijgen. In de Knockouts viel ook zijn eigen, jazzy bewerking van Roxanne van The Police in de smaak. Michel (63, Gosselies) werd de voorbije weken geprezen voor zijn enorm stembereik. Het aartsmoeilijke Unintended van Muse tijdens de Blind Auditions en het wondermooie Unchained Melody van The Righteous Brothers verzekerden hem van een plekje in de finale.

JOHN LEO EN KAREL - TEAM WALTER

Walter trekt met John Leo (66, Geel) en Karel (60, Aalst) naar de finale. John Leo bracht in de Blind Auditions Verloren Hart, Verloren Droom van Johnny White. In de Knockouts verraste hij met het Engelstalige nummer Help Yourself van Tom Jones. “Een van de beste stemmen van het programma”, vond Helmut. Karel pakte vanavond uit met de oorwurm Hook, Line and Sinker van Smiley Lewis, dat hij met veel enthousiasme en overgave bracht. Zijn auditie deed hij op het nummer Alright, Okay, You Win van Joe Williams.

MIET EN FRANCOIS - TEAM NATALIA

De powerstem van Miet (61, Lommel) mocht volgens Natalia niet ontbreken in de finale van The Voice Senior. In de Blinds kon ze alle vier de coaches overtuigen met Old Time Rock & Roll van Bob Seger. In de Knockouts liet ze haar rockstem gelden op Maria van Blondie. Ook François (66, Lier) kon een finaleplekje bemachtigen in Team Natalia. Hij liet zijn warme, lage stem een eerste keer horen op The Lady Is A Tramp van Frank Sinatra. Vanavond bracht hij Jennifer Jennings van Louis Neefs. “Ik ben jaloers op jouw ongelofelijke timing”, complimenteerde Walter hem.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over