Mauro Pawlowski met Hitsville Drunks in Maastricht en met Gruppo Di Pawlowski in Heerlen

Hoe veelzijdig rasmuzikant Mauro Pawlowski (1971, Koersel / BE) is, wordt begin april weer eens duidelijk als de Belgisch-Limburgse zanger-gitarist met twee totaal verschillende bands Limburg aandoet. Mauro, die bekendheid verwierf met Evil Superstars en tegenwoordig in dEUS als gitarist speelt, verzorgt met zijn powerpop-band Hitsville Drunks op 4 april een show in de Muziekgieterij in Maastricht en staat een week later als het ‘asociaal feestorkest’ Gruppo Di Pawlowski’ in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. De twee Limburgse poppodia slaan de handen ineen en nodigen bezoekers van het ene concert uit het andere gratis te bezoeken.

Mauro Pawlowski geldt als een van de meest creatieve en bevlogen muzikanten in de Belgische rockscene. In 1994 wint Pawlowski de Humo's Rock Rally met zijn band Evil Superstars, een gezelschap dat Zappa-achtige tempowisselingen verwerkt in opzwepende, absurdistische rockmuziek. Samen met de collega's van dEUS, Moondog Jr., K's Choice en Channel Zero had Evil Superstars een sterk aandeel in de wederopstanding van de Belgische rockmuziek, midden jaren 90. Na het ontbinden van Evil Superstars, blijft Pawlowski zijn creativiteit tonen in bands als Mitsoobishy Jackson, Kiss My Jazz en solo als Mauro (& The Grooms). Tevens is hij een gewaardeerd sessie-muzikant bij o.a. 't Hof Van Commerce en Millionaire. Eind 2004 volgt Pawlowski Craig Ward op als tweede gitarist bij dEUS. Hij neemt met de groep het album Pocket Revolution (2005) op, en schrijft vanaf 2006 mee aan nummers van de bekendste Vlaamse rockband. Ook is hij in 2012 stadsdichter van de stad Genk. Voor zijn veelzijdigheid wordt Mauro in 2004 gehuldigd met de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek, en ook bij de Zamu Music Awards wordt Pawlowski meermaals verkozen tot beste muzikant.

Mauro blijft al die tijd ook actief met eigen bands en brengt met twee verschillende collectieven begin 2014 debuut-albums uit, die beiden live zullen worden gepresenteerd in Nederlands-Limburg.

4 april 2014,  Hitsville Drunks in Muziekgieterij, Maastricht:
“Sincerely Average” is het langverwachte debuut-album van Hitsville Drunks, Mauro Pawlowski’s powerpop-band. Met dit album laat Mauro nog maar eens een andere kant van zich zelf zien: krachtige, eigenzinnige powerpop, 10 superbe songs met roots in de late seventies en vroege eighties. Laat u vooral niet misleiden door de titel: Mauro kennende, ‘Average’ is zijn werk allesbehalve! ‘Sincerely Average’ is uit sinds 10 februari 2014. Live bestaat Hitsville Drunks naast Mauro Pawlowski uit zijn kompanen Herman Houbrechts, Jan Wygers en Sjoerd Bruil.

11 april 2014: Gruppo Di Pawlowski in de NIEUWE NOR, Heerlen:
Gruppo Di Pawlowski is het ‘asociaal feestorkest’ van Mauro Pawlowski. Gruppo Di Pawlowski combineert de gekte van Frank Zappa en Captain Beefheart met de wilde capriolen van Grinderman en het opzwepende van Mano Negra. Op 24 maart verschijnt debuut-album 'Neutral Village Massacre', Een album dat verre van neutraal is en werd opgenomen in de grootstedelijke studio van Steve Albini (producer van o.a. Nirvana, Pixies, PJ Harvey) in Chicago. Naast Mauro spelen ook  Elko Blijweert (Dead Man Ray), Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove, Broken Glass Heroes), Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens en Ben Younes Zahnoun in Gruppo Di Pawlowski.

Muziekgieterij en poppodium NIEUWE NOR bieden kaartkopers van één van de twee shows de mogelijkheid de andere gratis te bezoeken; wanneer zij een of meer e-ticket(s) kopen via de website van een van de twee podia, ontvangen zij een evenredig aantal e-tickets voor het andere concert. Voor kaartverkoop en meer info bezoek: www.muziekgieterij.nl / www.nieuwenor.nl.  

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Hitsville Drunks
Datum: 
4 april 2014
Locatie: 
Muziekgieterij, Maastricht

Reservatie:

Meer over