De Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen zijn halfweg. Gemiddeld 1.154.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 55,1% (VVA 18-54, live 4) – zagen vorige week hoe de teams alsmaar meer worden ingevuld met ijzersterke stemmen. Koen Wauters heeft voor zijn team al 6 talenten weten te strikken. Ook Bent is goed bezig met 5 artiesten, al is er volgens hem nog plaats voor genialiteit. Natalia schaart een divers team van 6 kandidaten achter zich en nieuwkomer Bart Peeters heeft met 9 talenten de smaak goed te pakken. “Er wordt belachelijk goed gezongen”, klinkt het uit zijn mond.

Dat gebeurt ook in de vierde Blind Auditions op vrijdag 11 maart 2016. Die wordt geopend door een duo: Melissa (20, Assenede) en Finlay (19, Ertvelde). Deze beste vriendinnen zingen al jaren in een band en stonden vorig jaar voor het eerst op de Gentse feesten. In The Voice hopen ze indruk te maken met Like I Can van Sam Smith. Ook de 21-jarige Yael uit Tienen duikt in het repertoire van Sam Smith. Zij staat voor het eerst in haar leven op een podium en brengt I’m Not The Only One. Ervaring op een podium heeft de 25-jarige Sophie uit Gent wel. Zij is al lange tijd met muziek bezig en zette haar schouders al onder tal van muzikale projecten. “In The Voice hoop ik veel te kunnen bijleren” aldus Sophie. Maar dan zal ze het wel tot de Battles moeten schoppen met Iron Sky van Paolo Nutini.

Voor de 29-jarige Kim uit Kontich wordt het vrijdag erop of eronder. Voor haar is The Voice geen onbekend terrein. Kim waagde haar kans al in het allereerste Voice-seizoen en ook in de vorige reeks stond ze in de Blind Auditions. Telkens zonder het verhoopte resultaat. “Ik ben een eeuwige volhouder”, kondigt Kim aan. En dus staat ze vrijdag voor de derde keer op het podium van The Voice. Derde keer goede keer, daar hoopt ze op met haar auditie op Flashlight van Jessie J.

Voor Andy (32, Liezele) kan zijn deelname aan The Voice al niet meer stuk. Deze superfan van Kate Ryan werd door zijn grote idool verrast met de boodschap dat hij geselecteerd is voor de Blind Auditions. “Eén van de mooiste momenten uit mijn leven. Dit pakken ze mij al niet meer af”, zegt hij. Kan hij het ook waarmaken met Love Me Like You Do van Boyce Avenue?

Kandidaten die zichzelf begeleiden op een instrument: het blijft een extra troef om de coaches te overtuigen. Geldt dat ook voor Timur (28) uit Aarschot en Vincent (20) uit Zutendaal? Timur begeleidt zichzelf op gitaar tijdens zijn auditie op What I’d Say van Ray Charles. Deze liefhebber van blues muziek schreef zich heel impulsief in voor The Voice en hoopt zijn passie voor muziek te kunnen overbrengen op de coaches. Vincent gaat het podium op met zijn ukelele. Hij zong op zijn twaalfde in een kerkkoor en schakelde nadien over op een band. Speciaal voor The Voice heeft hij zijn lucky shoes aangetrokken. Doen zij hun werk tijdens You’ve Got The Love van Florence + The Machine?

Ook Robin (23, Mechelen) heeft zich vestimentair goed voorbereid op haar auditie voor The Voice. Zij trok haar ‘geluksblouse’ aan om Don’t Wait van Mapei te zingen. “Die heb ik al op vele belangrijke momenten gedragen en ik hoop dat ze vandaag ook geluk zal brengen”, klinkt het. Robin leeft voor muziek en hoopt via The Voice van haar passie haar beroep te kunnen maken.

Verder hopen in de vierde Blind Auditions ook de 32-jarige Jens uit Mortsel en de 36-jarige Sara uit Sint-Eloois-Winkel op een plekje in de Battles. Hij probeert door te stoten met Ship To Wreck van Florence + The Machine, zij doet dat met I Don’t Believe van P!nk. Ook Laura (20) uit Gent probeert de zenuwen onder controle te houden op Youth van Daughter. De 25-jarige Julie uit Antwerpen maakt het zichzelf niet makkelijk met haar Blind Audition op When A Man Loves A Woman van Percy Sledge. Vallen de coaches voor haar krachtige stem?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: