Afgelopen weekend reisden Whispering Sons richting Borinage/La Louvière en Breda/Breda Barst, om er hun derde Europese tournee in gang te trappen. 3voor12 kwam kijken en luisteren en zag dat het goed was.

Eerder dit jaar reisde het gezelschap al uitvoerig door het oude continent en toen bleek vooral Duitsland vruchtbare grond, waar het publiek zich erg ontvankelijk toonde voor hun in de jaren 80 gewortelde sound, een geluid dat ook door fans van Joy Division en Depeche Mode flink gesmaakt wordt. Bij onze Oosterburen staat "Time/ Wall" al 8 weken in de DAC (Deutsche Alternative Chart), een mooie indicator van het feit dat deze nummers opgepikt worden door professionele DJ’s in de Indie-scene.

Whispering Sons won vorig jaar Humo’s Rock Rally. Intussen trad de groep veel op en werden nieuwe nummers geschreven. In het najaar van 2016 kwam de prachtige dubbelsingle "Strange Identities (clip)/ Performance" uit en vorige week verscheen een nieuwe, limited edition 7” single van “White Noise”, een nummer dat door concertbezoekers nu reeds als klassieker herkend wordt: donker, ruig, strak en compromisloos. Op de B-kant staat een remix van “Performance” door B. (Bert L. van Goose) Deze bijzondere editie is enkel verkrijgbaar op bestelling via het label Weyrd Son.

De groep werkte de afgelopen maanden aan nieuwe nummers voor een debuutalbum, dat begin 2018 opgenomen wordt. De eerste data van deze nieuwe tournee vonden afgelopen weekend plaats in Chapelle-Les-Herlaimont/La Louvière en op Breda Barst. Vervolgens gaat het gezelschap naar Duitsland, Italië, Hongarije, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Tsjechië en Griekenland. De complete lijst met concertdata vindt u op whisperingsons.com .

In eigen land zijn Whispering Sons nog te bekijken in NEST, Gent op 19 september, op PLAY festival in Hasselt op 7 oktober en op STOEMP in Brussel op 17 oktober. In Nederland speelt de groep op Breda Barst, ACU Utrecht, in 't vernieuwdeBeest in Goes en OCCI Amsterdam. Daarna wordt het even stil tot het album opgenomen is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: