Vandaag gaat de derde editie van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start. Via deze wedstrijd gaan Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next op zoek naar het schrijftalent van de toekomst. Eerdere jaren was de wedstrijd met honderden inzendingen een groot succes en gingen auteurs Nicole van den Berg en Derk Fangman er met de prijzen en eer vandoor.

Vanaf dit moment tot vrijdag 17 juli kunnen deelnemers hun inzending naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl sturen.

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een jury, bevolkt door juryvoorzitter Ronald Giphart, Ivo Victoria (literair programmeur van Lowlands), Willemijn Tillmans (acquirerend redacteur bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) en Thomas de Veen (redacteur nrc.next). Deze verhalen worden gebundeld in een e-book dat via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar wordt verspreid. Uit deze longlist wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. De schrijvers daarvan winnen ieder twee tickets voor het hele Lowlandsweekend en strijden daarnaast om de kroon van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2015.

Het verhaal van de winnaar wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek. De auteur krijgt bovendien in een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar de nodige verbetertips en de schrijfambities worden onder de loep genomen. Daarnaast mag de winnaar deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie. Als kers op de taart mag de winnende auteur zijn of haar verhaal voorlezen in de Romeo-tent op Lowlands in het programma-onderdeel Lowlands Bookstore XL. De winnaar deelt het podium met Ronald Giphart, Kees 't Hart en Nina Polak.

Uiteraard geldt een aantal spelregels:

  • Het verhaal moet tussen de 1200 en 1700 woorden bevatten
  • We zijn op zoek naar nieuw prozatalent, dus geen songteksten, essays, kinderboeken, strips en poëzie
  • Inzendingen mogen niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave (in bundel, tijdschrift of als e-book), met uitzondering van publicatie op een eigen weblog
  • Inzendingen moeten in de Nederlandse taal zijn geschreven
  • Deelnemers mogen maar één verhaal inzenden

Meer informatie op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lowlands
Datum: 
21 - 23 augustus 2015
Locatie: 
Evenemententerrein Walibi, Biddinghuizen

Reservatie:

Meer over