‘De novembermaand wordt te koud om in uw bloterik naar de slager te lopen, spijtig!’ Zo kondigde Antwerps kunstenaar Dennis Tyfus zijn residentie aan in kunstenwerkplaats Het Bos, november 2014.

Het Bos had Tyfus uitgenodigd om een maand lang te komen sleutelen aan nieuw werk. Tyfus stichtte daarop het achtdelige festival Toekomstmuziek en plande een aantal publicaties. Hij betrok meer dan vijftig artiesten voor een reeks memorabele concerten in Het Bos en De Stadslimiet.

Dit weekend zet hij een punt achter zijn residentie met de eindeloze herhaling van het nummer Ghostriders in the Sky, en de lancering van het boek Verleden Tijdsbesteding.

Ghostriders in the Sky - Vrijdag 28 november, 20u

Tyfus’ label Ultra Eczema brengt op vrijdag 28 november een nieuwe langspeelplaat uit, tot de rand gevuld met coverversies van één lied. In het verleden werden La Bamba, Popcorn en Fever al stevig misbruikt, dit jaar is het de beurt aan Ghostriders in the Sky, origineel van Stan Jones, reeds ontelbare keren verkracht door onmensen als The Outlaws, Tom Jones en Peggy Lee.

‘Aan de presentatie van deze langspeler wordt een nacht gekoppeld waarop een hoop muzikanten en beeldend kunstenaars het middelmatigste van zichzelf geven middels het live spelen van enkel en alleen GHOSTRIDERS IN THE SKY, tussen deze live versies door draait DJ Daniel De Wereldvermaarde Botanicus honderden versies van hetzelfde lied om uw benen en mogelijk andere lichaamsdelen in beweging te houden!’

Met optredens van o.a.: Mittland Och Leo, Hiele, Ria Pacquee, Possessed Factory, New Root Canal & Liquid Slug, HYHS, Viva, Lieven Segers, DSR Lines, Gerard Herman, Vom Grill, Sjors Bral, Lieven Martens Moana, Tone Zones, Blackie & the Oohoos, Kevin Apetown, Michael Van Den Abeele, Remörk, Ogon Bato, The After Lucy Experiment, Blaastaal, Dan Browne en Sigrtyggur Berg Sigmarsson.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ghostriders in the Sky
Datum: 
Vrijdag 28 november 20.00 uur
Locatie: 
Het Bos, Antwerpen
Meer over