Denderpop is volop bezig met de voorbereidingen voor editie 2016, ondertussen toch al de zevende van het Dendermondse popfestival. Dankzij de groei van de afgelopen jaren is de organisatie er in geslaagd de Vlaamse topcoverband Les Truttes naar het stadspark te halen. De organisatoren pakken ook uit met een tweede festivaldag en mikken op een 4000 bezoekers tijdens het laatste weekend van juni.

Denderpop, dat traditioneel zijn plaats heeft in het laatste weekend voor de zomervakantie, is al jaren aan een steile opmars bezig. En dat brengt zo zijn voordelen mee, ook voor de stad Dendermonde, aldus de organisatie.

“We hebben dit jaar Les Truttes kunnen strikken”, aldus voorzitter Rob Huijghe. “Het was een buitenkans die we niet links konden laten liggen. Ze toeren dit jaar voor de 20ste keer in Vlaanderen en in het voorjaar spelen ze een haast uitverkochte tournee langsheen de Vlaamse culturele centra. Zo’n topper past perfect in onze programmatie. We zijn er zelfs in geslaagd om deze topband gratis aan te bieden aan onze toeschouwers, toch geen evidentie meer”

Ondervoorzitter Dimitri Lemmens vult verder aan: “We kunnen zelfs dezelfde combinatie als op de Gentse Feesten aanbieden, want Vlaams DJ-icoon Dirk Stoops sluit op zaterdag de tweede festivaldag af. Op vrijdag zorgen dan weer onder andere DUK (uit het nabijgelegen Opwijk) en Pat Krimson voor topsfeer op het terrein.”

Maar de organisatie vergeet ook het plaatselijk talent niet. Vorig jaar werden ook dansgroepen uitgenodigd en dat bleek een schot in de roos te zijn. Momenteel onderhandelt Denderpop met niet minder dan drie dansgroepen uit Dendermonde. Daarnaast worden ook nog een zestal muzikale acts uit de Dendermondse regio geprogrammeerd. Zij kunnen meegenieten van de publieke opkomst die de headliners genereren en kunnen zo hun talenten tonen aan het thuispubliek.

Afspraak op 24 juni en 25 juni in het stadspark van Dendermonde.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Denderpop
Datum: 
24 en 25 juni 2016
Locatie: 
Dendermonde

Reservatie:

Meer over