In de wereld van partydrugs en cocaïne is heroïne ogenschijnlijk in de vergeethoek geraakt. Maar in de realiteit blijft dit opiaat voor verschrikkelijke drama’s zorgen. Een gram heroïne kost nog nauwelijks twintig euro en dat is soms genoeg om de rest van je leven verslaafd en ziek te blijven.

Daniel Demoustier trekt naar het Methadoncentrum in Antwerpen, waar verslaafden dagelijks een gratis dosis methadon kunnen komen halen. Het is een vervangmiddel voor heroïne om de nevenwerkingen tegen te gaan. Daniel ontmoet daar Christoph, een dertiger die al sinds zijn dertiende aan de spuit zit. Hij is helemaal ontredderd en toont Daniel hoe hij leeft. "Als het zo verder moet, sterf ik liever" vertelt hij.

Gelukkig zijn er ook mensen die erin slagen om af te kicken, wat vaak een heel moeilijk en pijnlijk proces is. Zo ontmoet Daniel Raissa, een jonge vrouw uit Leuven, die het gelukt is om uit de heroïnehel te geraken dankzij de steun die ze kreeg van familie en vrienden.

Maar de meeste junkies hebben geen familie meer en hun vrienden zijn niet te vertrouwen. Ze staan er als het ware alleen voor en belanden meestal steeds verder in de goot.

Het verhaal over de wereld van heroïne, verdriet en spijt, ontdek je nu maandag 24 juni 2013 om 22.25 bij VTM, in een nieuwe reportage van Daniel Demoustier.

Vechten tegen heroïne aflevering 5 op maandag 24 juni 2013 om 22.25 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: