Vandaag verschijnt het langverwachte debuutalbum Recess van Skrillex! De voorbije week streamde de Amerikaanse producer het integrale album via Noisey.com en zijn gratis app Alien Ride. In complete mysterie telde de app af naar afgelopen maandag 10 maart. Vanaf dat moment onthulde de app iedere 30 minuten een track uit het nieuwe album.

Voor zijn debuutalbum trok Skrillex de wereld rond, naar o.a. Seattle, Seoul, Londen, Stockholm, San Francisco, Brooklyn en zijn geboortestad LA. Hij werkte er samen met o.a. Ragga Twins, Chance The Rapper, Diplo en Passion Pit. Het opnameproces was een boeiende periode waarmee Recess Skrillex als voorwaardig producer en muzikant naar de voorgrond brengt. En dat hij nog steeds feestjes moeiteloos in hogere sferen brengt bewijst zijn recente Brooklyn Take Over. Bekijk hier de video. Onlangs deed hij hetzelfde in Amsterdam met optredens in Bitterzoet, Ocean Diva, Melkweg en Studio 80.

De zesvoudig Grammy winnaar speelde in 2012 op Rock Werchter, Tomorrowland en Lowlands waar het publiek wild ging op zijn winnende Grammy nummers Scary Monsters and Nice Sprites en Bangarang. Ook dit jaar zal hij van de partij zijn op Lowlands.

Recess tracklisting:

 1. All Is Fair In Love And Brostep met Ragga Twins
 2. Recess met Kill The Noise, Fatman Scoop en Michael Angelakos
 3. Stranger met KillaGraham van Milo and Otis en Sam Dew
 4. Try It Out (Neon Mix) met Alvin Risk
 5. Coast Is Clear met Chance The Rapper en The Social Experiment
 6. Dirty Vibe met Diplo, G-Dragon van Big Bang en CL van 2NE1
 7. Ragga Bomb met Ragga Twins
 8. Doompy Poomp
 9. Fuck That
 10. Ease My Mind met Niki & The Dove
 11. Fire Away met Kid Harpoon

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over