Vanaf vandaag ligt 'zolangmogelijk', het langverwachte debuutalbum van Brihang, in de winkelrekken. Hiermee wordt het lange wachten van de fans van de West-Vaamse hiphopartiest, die in 2014 nog De Nieuwe Lichting won, eindelijk beloond. Geheel in de lijn van de verwachtingen is het album zowel qua vorm als qua inhoud uniek te noemen. 'zolangmogelijk' komt uit via Fake Records en wordt gedistribueerd door News Distribution.

Dat de verwachtingen voor Brihangs debuutalbum hooggespannen waren, is een understatement van formaat. De beide releaseconcerten in Gent en Roeselare waren wekenlang op voorhand uitverkocht en mondden uit in een ware triomftocht voor de nog steeds maar 23-jarige Brihang. 'zolangmogelijk' moest en zou de lat voor de komende hiphopreleases in ons land hoger leggen.

En die verwachtingen worden nu dubbel en dwars ingelost. Het album, dat reeds een week online te streamen valt, krijgt van overal laaiend enthousiaste commentaren. De Morgen betitelt 'zolangmogelijk' als een heuse 'coming-of-ageplaat' en beloont Brihang met vier sterren. Het klinkt dan ook als niets anders wat we daarvoor al hoorden in het Belgische muzieklandschap, en het vestigt Brihang dan ook definitief als een van de meest getalenteerde en spraakmakende stemmen van zijn generatie. 13 nummers telt de plaat, waarvan er geen enkel hoeft onder te doen voor de ijzersterke vooruitgeschoven singles 'balanceren' en 'morsen'.

Zijn eigenzinnige creativiteit – Brihang is naast rapper ook een beeldhouwer – wordt ook doorgetrokken in het artwork van de cd. Een omgekeerd liggende cd, de afwezigheid van een cover, een tekstboekje van meer dan een meter lang: ook grafisch toont Brihang zich als anders dan de rest. Het artwork komt uit de koker van grafisch bureau 'Webecameaware', dat al heel wat opzienbarende releases binnen de indiescene op haar naam heeft staan. 'zolangmogelijk' is vanaf vandaag te vinden in alle muziekwinkels van het land, alsook op de gekende online muziekkanalen.

Brihang valt dit jaar nog slechts tweemaal live te zien, maar zal in het voorjaar van 2017 een uitgebreide clubtour ondernemen langs de grootste steden en mooiste zalen in Vlaanderen. Ook zal de West-Vlaming zijn eerste stappen boven de Moerdijk zetten, met een show op het gewaardeerde festival Grasnapolsky. De volledige lijst met alle tourdata wordt in de loop van de volgende weken vrijgegeven op de kanalen van Fake Records en Brihang zelf.

Meer info, foto's en een uitgebreide bio is te vinden op www.brihang.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over