Eigenlijk zou haar debuut EP afgelopen vrijdag verschijnen, maar door de strengere COVID maatregelen zag Meis haar release shows in de Melkweg (Amsterdam) en Le Botanique (Brussel) uit de agenda verdwijnen. Ze besloot daarom de EP ook uit te stellen. Vanochtend maakte Meis, het soloproject van Aysha de Groot, een nieuwe releasedatum bekend: 7 mei.

“Het voelde gewoonweg niet goed. Ik heb zo lang aan deze EP gewerkt. Dan wil ik het niet uitbrengen zonder het daarna in real life te kunnen delen. Nu er toch een stip op de horizon is gezet, ook door het kabinet, hebben we eindelijk een datum gevonden waarop we er echt voor willen gaan.”

Naast de EP heeft ook de show in Le Botanique een nieuwe datum gekregen. Deze vindt plaats op 25 mei 2021. Voor de show in de Melkweg wordt nog druk naar een nieuwe datum gezocht. Om 29 januari toch te vieren, is de eerste van vier opnames uit van haar livestream concert op Locked & Live online gekomen. Een cover van Clairo’s ‘Bags’.

Meis - Koffers (Clairo cover) LOCKED & LIVE

In het turbulente 2020 bracht Meis al vier succesvolle singles uit. Deze singles zijn onderdeel van de debuut EP die in totaal zeven liedjes zal bevatten. Een EPlus, zoals ze het zelf noemt. Het bleef ook in België niet onopgemerkt. Sinds de eerste release heeft Meis onafgebroken in de hoogste rotatie van Radio 1 België gestaan, stond ze met 2 singles in de VOX top 30 en kreeg ze vier sterren in De Volkskrant voor haar show in de Waalse Kerk te Amsterdam.

Meis maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. In haar muziek vindt Meis een intrigerende balans tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Ze twijfelt aan alles, maar grijpt je vast en neemt je mee als ze de weg kwijt raakt en ze laat je niet meer gaan.

De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band ‘Bazart’. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe live band.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over