Vanmiddag vierden Debby & Nancy feest en dat samen met 1000 van hun My Space vrienden. Wij laten Debby & Nancy aan het woord:

Geloof het of niet, maar terwijl we elke week een soort massaspektakel met dieren, bejaarden, kinderen, politici en andere vrolijke Fransen op televisie brengen, genieten wij ook nog van de nevenwerkingen van onze internetverslaving. We hebben blogs, een dothebanana.be-site en natuurlijk een www.myspace.com/debby_en_nancy waar we lelijk huishouden.

Onze immer aangroeiende groep My Space-Friends zet zich bovennatuurlijk in om ons eerst 1000, dan 2000 en dan 3000 vriendjes te bezorgen. Ze maakten zelf flyers, affiches, staan al dan niet verkleed als banaan om zes uur 's ochtends actie te voeren aan stations. Ze zijn ondertussen een hechte grote familie geworden en naar het schijnt heel gelukkig. Ze beleven pret aan de acties die ze ondernemen en beginnen nu ook al dromen waar te maken van andere friends. Happiness spreads like an internet virus. En daarom wilden we voor hen ook iets doen. Een feest, een heuse MySpace Friends-dag als het ware.

Intussen is ook die uit zijn voegen gebarsten. Dagelijks kregen wij telefoontjes van artiesten die graag willen komen optreden! Ongelofelijk. Eddy Wally deed ons bijna een aanzoek om er te kunnen bij zijn. Voor onze jongste fans hebben wij een 'toy' gezocht en bleek daar in de speelgoedkoffer toch wel hun lieveling Timo te slingeren. Cois uit Thuis kwam voor één keer niet de buizen repareren maar als Steph Goossens (Steracteur sterartiest) onze trommelvliezen ambeteren. Op algemene aanvraag kwam Tinne Reymer van Billie King ons daarna reanimeren begeleid door onze huisband de Sexy Beasts (grrrauw!). Balthazar en Larsson, onze troetelbandjes uit de tv-show, kwamen ook. En My Space-ontdekkingen Captain Baby en El creme glace ques spelen ten dans.

Er waren goodies, giveaways… en voor wie niet binnen kon hingen wij ons om kwart voor zes uit het venster aan de voorkant van de Arenberg en deelden allerlei cadeaus uit aan alle toeschouwers in de straat. Daarna was het ‘wroetsch’ over de rode loper - kuskus - de limo in en hop naar de studio voor een nieuwe Debby & Nancy happy hour!
Foto’s My Space Friends day – Debby & Nancy

Enkele van de vrienden en hun actie:
Tom:
Is chocolatier en hardcore D&N-friend van eerste uur. Hij leeft voor de D&N-community en heeft zo een vriendenkring opgebouwd waar hij heel gelukkig mee is. Heel zijn winkel hangt vol met D&N ‘friends wanted’-affiches. Ze noemen hem ook OehoeTom, de nachtuil omdat hij door zijn D&N-activiteiten slaaptekort heeft. Hij maakte de befaamde Debby & Nancy-pralines die hij samen met Topfriend Liz voor het goede doel - een kleuterschooltje in Kabondo - verkoopt. Simon Webb vond ze alvast heel lekker.

Liz:
Is de uitvindster van de straatacties. Zij heeft flyers gemaakt, affiches laten drukken en die verspreid over de actiegroepen in de stations van Antwerpen, Sint Niklaas en Gent. Zij is ook het brein achter de Valentijnsactie.
Febby & Dancy:

De twee negenjarige vriendinnen zijn door de ‘community’ aanvaard als officiële mini-lookalikes. Hun filmpjes zijn hilarisch, het duo is een webfenomeen en ze willen… okselhaar en de echte D&N ontmoeten. Dat is inmiddels gebeurd in de tv-show waar ze Vlaanderen lieten zien hoe je de verwarde poes en de struisvogel doet. Ze zijn via het net een clubje geworden met Louke, het internetmeisje uit de derde aflevering en met Floor en Cato.

Familie tLeen:
tLeen is de opper-myspacer die on line het eerste netwerk met de kernfiguren legde. Ze is familie van Scarfly en Hell en ze hebben voor Moeke NIES, hun bejaarde moeder, ook een my space gemaakt. Ze komen met nog myspacers elke zondag bijeen om samen naar de show te kijken (inmiddels 20 man) en maken daarna ruzie om om beurten on line te mogen om met Debby & Nancy te chatten. Ze flyert als bezeten om Debby & Nancy nog meer friends te bezorgen.

Charel & Julien:
Twee meisjes uit Gent die een komisch duo op zich zijn. Ze zetten continu hun school op stelten met Debby & Nancy-acties en hebben een DO THE BANANA affiche gemaakt. Zij zetten een grootscheepse actie op om op woensdag 21 februari op het Sint-Pietersplein in Gent om 11 uur de letters ‘DO THE BANANA’ te vormen en vervolgens en masse de banana-dans te doen. Ze waren de verklede bananen in de aflevering van vorig weekend.

Captain Baby:
Captain Baby heeft het Debby & Nancy- en het Bananenlied gemaakt. Een meezinger. Hij ziet er Dali-achtig uit. Op de Friends-dag is hij ook de DJ van dienst. (Hij zat nog met Timo op school, maar hou het stil).

Martine TV:
Zet de tv-shows on line voor wij het kunnen en is voortdurend met D&N bezig. Haar kids Cato en Floor zijn mee actief.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: