Martine (Tania Kloek) doet niet langer de receptie bij Van As & Zn. Daar waren de 716.238 kijkers en een marktaandeel van 27% voor de achtste aflevering van De Zonen van Van As vorige week getuige van (VVA 18-54, live +5). Op woensdag 14 mei 2014 is te zien hoe ze voortaan de chauffeur van Dick (Ben Segers) is… tot grote spijt van zowel Dick als Martine. De vertegenwoordiger van Van As is zes weken zijn rijbewijs kwijt en Martine moet in die periode met hem van hot naar her rijden.

Door haar nieuwe job is Martine openlijk getuige van de louche werkwijze van Frans (Jaak Van Assche) en Dick om een opdracht van de gemeente binnen te halen. Wanneer Frans naast een contract grijpt, begrijpt hij niet wat er aan de hand is: “Ik had Victor 5% beloofd voor elke zwarte aansluiting die we konden realiseren. Wa voor vuil spelleke zit daar weer achter?” Victor (gastacteur Dirk Van Dijck) wijst nieuwe schepen Daniël De Boeck (gastacteur Michel van Dousselaere) aan als oorzaak, maar daar laten Frans en Dick het niet bij.

Martine komt tot de conclusie dat de twee het bedrijf naar de vaantjes helpen en trekt aan de alarmbel. Ook Frakke (Carry Goossens) probeert aan de alarmbel te trekken omdat hij vermoedt dat zijn collega en goede vriend Jempie (Peter Van den Eede) erover denkt om met zijn geliefde naar het buitenland te trekken. Eddy en Herman hebben er echter allemaal geen oren naar. Ze hebben heel andere prioriteiten, want Linde (Rilke Eyckermans) heeft ontdekt dat er dode vissen drijven in het aquarium…

De zonen van Van As elke woensdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: