De Zomer is van Mechelen had dit jaar een primeur: feesten voor het goede doel. Het was een schitterende editie waarbij de verschillende muziekfestivals in Mechelen duizenden bezoekers aantrokken met als hoogtepunt Maanrock met maar liefst 120.000 festivalgangers. Een deel van de inkomsten tijdens de festivals ging dit jaar naar enkele goede doelen: Barts Weg vzw, Dierenbescherming Mechelen, Mechelen Mondiaal Duurzaamheid, Prinses Harte vzw en Villa Clementina. De opbrengst werd afgerond naar een mooie € 25 000.

Afgelopen zomer konden Mechelaars en festivalgangers genieten van een gezellig zomerprogramma. Vernieuwingen zoals de uitbreiding van Ottertrotter festival, de nieuwe locatie van de Dijlefeesten en de uitbreiding tot acht locaties tijdens Maanrock zorgden voor een breed zomerprogramma. Het was ook op o.a. deze muziekfestivals dat elke bezoeker onbewust mee feestte voor het goede doel. Dit leverde afgerond maar liefst een mooie € 25 000 op.

“Het was een primeur, een experiment zelfs: de Zomer is van Mechelen in het teken van goede doelen. Maar het is een enorm succes geworden. Eerst hebben veel Mechelaars meegedaan aan de selectie van de goede doelen. In de zomer zelf was er veel enthousiasme en engagement voor de goede doelen bij bezoekers, vrijwilligers en artiesten. Mechelen mag dus trots zijn. Onze zomer is niet alleen de langste gratis festivalzomer, maar ook de meest geëngageerde, de warmste”, aldus een tevreden Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

De opbrengst voor het goede doel

De Zomer is van Mechelen krijgt jaarlijks erg veel steun van heel wat vrijwilligers die zich op één of meerdere festivals enthousiast inzetten. Dit jaar kon elke vrijwilliger kiezen om zijn/haar vrijwilligersvergoeding af te staan aan het goede doel. Dat bracht € 1200 op.

Ook de Maanrockrally schonk de opbrengst van de dj contest aan het goede doel, een warm bedrag van € 300. Dit was ook meteen het allereerste bedrag dat in de spaarpot ging nog voor de Zomer is van Mechelen officieel was afgetrapt. Ook vzw Armband droeg nog een steentje bij. Van de vorige edities van Vispop hebben zij nog € 500 bijgedragen.

Ten slotte droeg élke festivalbezoeker zijn steentje bij aan het goede doel. Al dan niet bewust want van elke consumptie op Ottertrotter, Parkpop, Mechelen Zingt, Bal Populaire, Dijlefeesten en Maanrock ging er telkens 10 cent naar het goede doel. Je kon dus met andere woorden een hele zomer lang het goede doel steunen en tegelijkertijd genieten van een frisse pint of een ander drankje. Kortom: een succesvolle zomereditie met een warme opbrengst!

Dit alles te samen werd afgerond naar een bedrag van maar liefst € 25 000. Zo krijgen Barts Weg vzw, Dierenbescherming Mechelen, Mechelen Mondiaal Duurzaamheid (Solid en Broederlijk Delen), Prinses Harte en Villa Clementina elk een bedrag van € 5.000. Joris Verbeeck, Barts Weg vzw, is erg enthousiast: "Na een stralende zomer vol met erg geslaagde evenementen waar de Mechelaars mee konden feesten voor het goede doel, zijn we erg tevreden dat wij tot één van deze goede doelen zijn verkozen. En dus ook een deel van de mooie opbrengst, zijnde € 5.000, mogen ontvangen om ons kankeronderzoek te ondersteunen!".

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: