Goele Bormans

Zondag ging in Theater Elckerlyc de tweede editie van de Winterrevue in première. Vorig jaar werd de eerste editie reeds vol lof onthaald en was het uitkijken naar de versie van dit jaar. De verwachtingen lagen dan ook zeer hoog… Het was de bedoeling een nieuwe traditie in Antwerpen te creëren en met deze tweede editie zijn ze alvast goed op weg.

De show begon alvast met een heleboel problemen. Britt Van der Borght en Dirk Van Vooren hadden ruzie en weigerde samen de show te presenteren. Er zat niets anders op dan het podium in twee delen en elk hun eigen show te presenteren. De vrouwen (Ann Van den Broeck en Lisa) schaarden zich achter Britt en de mannen (Patrick Onzia en Udo) deden vrolijk mee met Dirk. Maar dan was er nog één klein probleempje, namelijk de special guests van die avond. Speciaal voor de Winterrevue keerden Nicole & Hugo terug naar de planken maar het zag er naar uit dat ze die niet samen gingen kunnen delen. De vrouwen wilden Nicole en de mannen wilden Hugo. Of ze het nu zagen zitten of niet, splitten zouden ze. Komt er dan na 45jaar een einde aan het duo? Uiteraard niet, ze zien allemaal hun fout in en besluiten zich te herenigen en samen de show verder te zetten.

De revue was meer afgewerkt dan vorig jaar. De show was tot in de puntjes in orde. Sketches, muziek en dans vloeiden vlotter in elkaar en vormden een echt geheel. Ook het genre was iets anders dan vorig jaar, veel moderner. Een vernieuwde revue die jong en oud zal smaken! Een origineel en creatief idee was de herwerking van Grease. Nicole en Hugo mochten in de huid kruipen van Sandy en Danny maar gezien hun leeftijd werd het even herwerkt naar “Grijs”. Een heel leuk idee dat ook echt werkte. Ook op de details werd goed gelet, een gepimpte rolstoel moest de klassebak van Danny voorstellen. De jasjes kregen de naam “wijven” en “losers” omdat de mannen en vrouwen eerder in de voorstelling die namen al hadden gekregen. En zo waren er nog veel meer… Maar alles verklappen doen we niet, want gaan kijken is een veel beter idee!

Vorig jaar werd er iemand uit het publiek gehaald om de goochelaar te helpen. Dit jaar was het een leuker idee. Waarom nemen we geen koppel uit de zaal die kunnen figureren bij de liedjes van Vader Abraham. Het koppel nam dapper de uitdaging aan en speelde zowel smurfen als cafégangers. Om hen te belonen kregen ze een prijs van de Lotto. Zet je maar al schrapt als je gaat kijken want wie weet hang jij er wel aan!

Aan de Winterrevue werd dit jaar ook een heel mooi initiatief gekoppeld. Nicole & Hugo namen voor “Schenk een lach” een unieke single op met de titel “Wat ik wil voor Kerstmis”. Deze wordt verkocht in Theater Elckerlyc voor slechts 5 Euro. De bedoeling is om mensen te steunen die het financieel iets moeilijker hebben om van cultuur te genieten. Voor elke single die er verkocht wordt kan er dus dankzij u iemand naar het theater en zich een avond goed amuseren. Greet Rouffaer en haar man Bart de Bondt zijn meter en peter van dit fantastisch initiatief en verkochten zelf de singles op de première. Als u dus gaat kijken naar de winterrevue, schenk dan een lach aan iemand, het is tenslotte Kerstmis… Meer informatie kan u hierover vinden op www.schenkeenlach.be

De regie was dit jaar net zoals vorig jaar in de handen van Stany Crets. En werd in zijn handen een prachtig pareltje. Ook de dans in de show door het ensemble was prachtig. De choreografie gemaakt door Laurent Flament zorgden toch af en toe voor kippenvel en zette de puntjes op de I bij de andere nummers. Het was een ijzersterk ensemble, dat zowel perfecte zangondersteuning als dans bracht. Het ensemble werd gevormd door Tjesse Bleijenberg, Luuk Hartog, Manon de Boevre, Gill Requiére, Eva Sheffers, Vivian Gomez Cardoso, Laurenz Hoorelbeke en Jens Van Noten. Eric Melaerts nam de muzikale leiding op zich en liet zich met zijn band (Carlo van Bellghem, Pieter van Malderen, Peter Ryckeboer en Matthias Standaert) helemaal gaan. De vaste waarden van vorig jaar Ann Van den Broeck, Britt Van der Borght, Dirk Van Vooren, Udo en Patrick Onzia hebben ook dit jaar weer hun beste beentje voorgezet en leverde een uitmuntende prestatie. Nieuwkomer Lisa stond echter ook haar mannetje en moest niet onderdoen voor de rest. Nicole & Hugo schitterden voor een laatste keer op het podium in de Winterrevue, maar we vermoeden dat we ze af en toe nog wel gaan terug zien. Zeker nu bleek dat Nicole & Hugo zoekt Nicole & Hugo niet zo’n succes was. Om dit te begrijpen zal je toch even naar de voorstelling moeten gaan zien…

We kunnen alleen maar concluderen dat we een geweldige middag hebben gehad. Goed gelachen met de humor in de show, weggedroomd met al die prachtige engelenstemmen en genoten van het uitzicht met de fantastische dans en spektakels. Het bracht je in de kerstsfeer en in de feeststemming. Ideaal om de komende weken te doen. Heb je dus nog een avondje vrij? Ga dan zeker kijken en geniet! U hebt nog tijd tot en met 15 januari. Een avond om niet snel te vergeten is gegarandeerd! Dus heb je nog geen kerstcadeau? Dan is dit alvast een goede tip... Voor ons is het alvast watertanden naar de editie van volgend jaar!

Tickets en info kan u vinden op: www.elckerlyc.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: