Bondgenoten winnen spannende finale: Loïc moet het spel verlaten, Maureen wordt vermoord en Hannelore en Jamie-Lee zijn laatste verbannenen

Wat. Een. Mindgame. De Verraders kwam vanavond tot een spannende apotheose, waarin de bondgenoten de grote winnaars werden van het spel. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de slotaflevering werden de kijkers namelijk van de ene gebeurtenis in de andere gezogen. Na de verrassende bekentenis van Loïc besloten de bondgenoten toch niet hem, maar wel Hannelore uit het kasteel te verbannen. Een twist die niemand zag aankomen. Loïc overtrad echter de spelregels en moest De Verraders alsnog verlaten. Collega-verrader Jamie-Lee moest dus solo verder en vermoordde Maureen, waarna ook zij uiteindelijk ontmaskerd werd aan de finale ronde tafel. Niels Albert, Kim Van Oncen, Bart Kaëll en Ward Lemmelijn bleven over als winnaars van het spel.

Ik wil vooral zeggen dat ik blij ben dat ik hier eindelijk mag staan”, klonk het bij Jamie-Lee toen ze werd verbannen. “Ik had oprecht liever een andere band met jullie opgebouwd. Want nogmaals: ik ben in het echte leven geen leugenaar en geen bedrieger. Sorry als ik jullie vertrouwen heb verbroken. Maar goed bezig bondgenoten want ik ben de laatste verrader.” Daar voegde ze meteen aan toe: “Maar vanaf nu ben ik geen verrader meer, nooit meer van mijn leven. We hebben ook geweend van het lachen, die momenten zijn oprecht en dat is wat ik wil onthouden van het spel. Ik ben er niet trots op dat ik zo heb zitten liegen en bedriegen. Maar het heeft me hier gebracht in het spel. Ik heb gewoon het spel gespeeld.

Naast Jamie-Lee werd ook bondgenoot Hannelore van het kasteel verbannen. Op VTM GO kunnen kijkers vanaf nu dus terecht voor niet één, maar twee afleveringen van De Verraders: De Aftocht, waarin Nicolas Caeyers zowel Jamie-Lee als Hannelore naar huis voert. “Ik heb me de afgelopen dagen geïnfiltreerd als bondgenoot onder de verraders”, blikt Hannelore daarin terug op het avontuur. “Dat was mijn strategie, dat is mijn journalistiek instinct om gewoon meer te weten te komen over mensen. Maar ik heb één dag te lang gewacht om het pact open te breken.

De Verraders kwam in de slotaflevering ook abrupt ten einde voor Loïc. Hij maakte aan de ronde tafel bekend een verrader te zijn, wat indruist tegen de regels van het spel. Loïc werd dan ook onverbiddelijk naar huis gestuurd. “Ik heb de hele nacht, de hele ochtend en de hele dag mijn ‘parlé’ geoefend en goed nagedacht over alle ins en outs”, klonk het. “Maar de belangrijkste regel ben ik vergeten: nooit ofte nimmer je identiteit bekendmaken. Het is máár een spel, maar wel het moeilijkste en hardste spel dat ik ooit kon bedenken.

Tot slot viel er ook nog een laatste slachtoffer van de verraders. Dat werd Maureen. “Ik ben altijd eerlijk en consequent gebleven”, klonk het toen. “De verraders hebben eigenlijk een spel in een spel gespeeld. Ze hebben bondgenoten betrokken en pactjes gesmeed waardoor het heel verwarrend werd. Uiteindelijk zo verwarrend dat ze er zelf zijn ingetrapt.

Twee nieuwe afleveringen van De Verraders: De Aftocht zijn vanaf nu te bekijken op VTM GO. Op donderdag 31 maart zendt VTM om 20u35 een extra reünie-aflevering uit van De Verraders, waarin alle deelnemers terugblikken op het avontuur en de onvergetelijke mindgame die ze hebben gespeeld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over