Met haar nieuwe album Resurrection, keert Anastacia na een ingrijpend jaar op 9 mei terug aan het popfront. Het album wordt vooruitgesneld door de opzwepende single Stupid Little Things, wat met de nummers op haar nieuwe album tot haar beste werk tot nu toe behoort.

Resurrection is Anastacia’s zesde album en haar eerste met nieuw Anastacia materiaal sinds het album Heavy Rotation uit 2008. Het album wordt in twee edities uitgebracht. De standaard editie bevat tien gloednieuwe tracks, de deluxe edition telt nog eens vier extra tracks. Op het in Los Angeles opgenomen Resurrection keert Anastacia terug naar het geluid dat haar groot heeft gemaakt. Zodoende zocht Anastacia de samenwerking met producerstandem Sam Watters en Louis Biancaniello, met wie zij in het begin van haar carrière wereldhits als I’m Outta Love, Cowboys and Kisses en One Day In Your Life scoorde.

Sinds haar wereldwijde doorbraak met I’m Outta Love in 2000 is Anastacia ruim 30 miljoen verkochte albums en tientallen wereldhits verder, maar heeft ze ook te kampen gehad met een reeks aan gezondheidsproblemen. Onder meer haar gevechten met de ziekte van Crohn en borstkanker hebben met regelmaat de pers gehaald. Nadat ze laatstgenoemde overwonnen leek te hebben, stak de ziekte begin 2013 aan de vooravond van haar Europese tournee wederom de kop op. De tour werd afgeblazen en de zangeres nam de zware beslissing beide borsten te laten verwijderen.
Een ingrijpende beslissing, waar ze volledig gezond is uitgekomen en die haar bij het schrijven van nieuw materiaal heeft geholpen. Hierdoor is Resurrection daadwerkelijk een wederopstanding is geworden. “Liedjes schrijven helpt je door de donkerste momenten van het leven heen”, aldus Anastacia. “Alleen al het feit dat je de mogelijkheid hebt je verhaal te vertellen, helpt enorm! Stupid Little Things gaat over de dingen die op moeilijke momenten door je hoofd spoken en niet alle details groter te maken dan ze zijn.”

Anastacia keert fit en gezond terug aan het muziekfront en heeft door alle ervaringen met hernieuwde levenslust en passie aan Resurrection gewerkt. Het resultaat is meer dan overtuigend.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: