Met bijdragen van Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut

Op zaterdag 7 september begint De vrije markt als herboren aan een nieuw seizoen op Eén. Het wekelijkse economische duidingsprogramma met Guy Janssens breidt uit en introduceert enkele nieuwe items. Zo zullen journalisten Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut vanaf dit najaar iedere week afwisselend hun licht laten schijnen over een economisch of financieel thema.

De vrije markt keert na de zomerstop als herboren terug. Het economische duidingsprogramma breidt uit – van 15 naar 25 minuten – en pakt uit met enkele nieuwigheden.

Het debat blijft een centrale plaats krijgen in De vrije markt. Elke week brengt Guy Janssens twee spelers uit het sociaaleconomische veld samen rond de tafel voor een verhelderend gesprek of een gepeperd debat. Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken.

Duiding bij de week
Zo nodigt De vrije markt elke zaterdag een andere gast uit om zijn of haar kijk te geven op de economische actualiteit van de week. Het gaat om mensen uit het sociaaleconomische veld in brede zin: van bedrijfsleiders en vakbondsleiders over economisten tot mensen uit de welzijnssector. Aan de hand van enkele fragmenten blikt de gast terug op de afgelopen week en gaat hij of zij dieper in op belangrijke maatschappelijke en economische thema’s.

Nieuwe afsluiter
Nieuw is ook dat Michaël Van Droogenbroeck of Steven Rombaut elke week De vrije markt zullen afsluiten. Zij brengen hun eigen selectie uit de sociaaleconomische en financiële sector en belichten opvallend nieuws uit bedrijven en ondernemingen.

Michaël Van Droogenbroek (°1978) begon in 2005 voor de VRT-nieuwsdienst te werken; aanvankelijk voor Terzake en later voor Het journaal. Sinds 2007 volgde hij onder meer de Wetstraat, maar in de aanloop naar de bankencrisis van 2008 werd hij meer en meer aangetrokken door het financiële en economische nieuws.

Steven Rombaut (°1976) was van 2005 tot 2012 algemeen verslaggever voor Het journaal en volgt sinds 2012 het financieel-economische nieuws voor het VRT-radionieuws.

De vrije markt op Radio 1
De vrije markt is ook te horen op Radio 1, telkens op vrijdag om 18.35 u. in het programma Vandaag. Steven Rombaut en Michaël Van Droogenbroeck lopen langs bij Annelies Beck of Bart Schols met een actueel sociaaleconomisch verhaal, met uitgebreide klankfragmenten van de sociale partners en andere sprekers uit het sociaaleconomische speelveld.

De vrije markt online
De uitzending van De vrije markt kan vanaf dit najaar al vanaf vrijdag om 18.00 u. bekeken worden op de Videozone van deredactie.be. Daags na de uitzending is er ook een herhaling van De vrije markt om 9.55 u. op Canvas.

De vrije markt op televisie: op zaterdag om 12.35 u. vanaf 7 september op Eén. Herhaling op zondag om 9.55 u. vanaf 8 september op Canvas.
De vrije markt op de radio: op vrijdag om 18.30 u. vanaf 6 september in Vandaag op Radio 1.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: