Binnen exact één jaar gaat LEGALLY BLONDE, de Musical, in première in Theater Elckerlyc. De Vlaamse cast werd reeds bekend gemaakt met Ianthe Tavernier in de hoofdrol van Elle Woods, Karel Deruwe als Professor Callahan, Line Ellegiers als Brooke, Lars Cuynen als Emmett en Michael Limpens als Warner. Vandaag voegt regisseur en producent Manu Jacobs nóg een grote naam toe aan dit rijtje, en dit ter vervanging van Anne Mie Gils. Zij kan wegens agendaproblemen niet langer deelnemen aan de productie, die opschoof naar september 2021. Niemand minder dan Loes Van den Heuvel treedt nu mee aan in deze succesmusical.

KIJK HIER ALVAST NAAR DE TRAILER VAN DEZE MUSICAL

Manu Jacobs (artistiek leider): “Door de verhuis van LEGALLY BLONDE naar 2021 zochten we nog iemand voor de rol van Paulette, de flamboyante kapster waar Elle Woods haar steun en toeverlaat in vindt. Onze ogen waren gericht op iemand die 100% thuis is in het comedy genre, die veel sympathie uitstraalt en die met veel energie op podium kan staan. Dan kom je automatisch uit bij Loes Van den Heuvel. We zijn dan ook ontzettend enthousiast dat ze deze rol heeft aanvaard en onze cast vervoegt!”

MOETEN WE LOES VAN DEN HEUVEL NOG VOORSTELLEN? WE DOEN HET TOCH NOG EVEN...

Loes Van den Heuvel is bij het grote publiek bekend als Carmen Waterslaeghers in FC DE KAMPIOENEN. Ze speelde eerder al mee in operettes en zong in het groepje van ‘De Championettes’. In 2015 speelde ze al eens in een jongerenmusical, namelijk KADANZA van Studio 100 en Ketnet. Het is in september 2021 de eerste keer dat we Loes aan het werk zullen zien in de hoofdrol van een blockbuster-musical als LEGALLY BLONDE!

Loes Van den Heuvel (Paulette): “Het zal werken zijn! Ik heb al wel gezongen, maar ik zal deze muziek toch goed moeten voorbereiden denk ik… Na de lange stilstand gaat het alleszins een ongelooflijk spektakel worden. Het zal bruisen van energie, dus dat wordt een spetterende voorstelling! Allen daarheen, zou ik zeggen!”

MANU JACOBS, REGISSEUR EN PRODUCENT VAN BSO-PRODUCTIES IS IN DE WOLKEN MET ZIJN HOOFDCAST

"Ik ben enorm tevreden met de cast die we hebben kunnen samenstellen. Stuk voor stuk mensen waar ik graag mee werk en waar ik 200% in geloof voor de rollen waarin ze gecast zijn.Ianthe Tavernier (Elle) en ik kennen elkaar al 20 jaar, van samen als kind in de Vlaamse Opera te zingen. We kwamen daar eigenlijk niet zo goed overeen, als ik daar nu terug over nadenk (lacht). Maar nu, 20 jaren ouder en een beetje wijzer, klikt het erg goed. Ik heb veel respect voor wat ze doet en wilde al enkele jaren met haar samenwerken. Met LEGALLY BLONDE deed die kans zich perfect voor, dus ik ben erg blij dat ze ja heeft gezegd!"

Verder zijn de opvallendste namen in de hoofdcast:

  • Karel Deruwe Als Professor Callahan
  • Loes Van Den Heuvel Als Paulette
  • Line Ellegiers Als Brooke Wyndham
  • Lars Cuynen Als Emmet
  • Michael Limpens Als Warner

LEGALLY BLONDE: EEN HILARISCHE EN ONTROERENDE MUSICALKOMEDIE

She’s back!! Dé blondine der blondines, dé fashion queen die nooit uit de mode geraakt, dé chihuahuabazin waar menig hondje jaloers op is!! Elle Woods komt naar Antwerpen en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit. In de naam van de liefde gaat ze volop voor haar ambitie om het te maken als advocate en zwemt ze als een goudvis met Pradaschoenen doorheen de haaienwereld. Elle Woods heeft alles wat ze wil hebben: veel vriendinnen, liefdevolle ouders en een ideale prins op het witte paard die haar weldra ten huwelijk zal vragen... Of toch: dat denkt ze! Wanneer haar vriend Warner op z’n knie zou moeten gaan met een ring in z’n hand, besluit hij toch om zijn geluk te zoeken in zijn studie Rechten. Elle besluit dan maar om zich een weg te werken naar dezelfde universiteit als Warner en slaagt daarin. Daar aangekomen, blijkt men niet voorbereid op zoveel spontaniteit... Elle moet zich dagelijks opnieuw bewijzen, maar toont dat jezelf zijn nooit uit de mode geraakt!
Een hilarische komediemusical die tegelijk ook ontroert! Mét live orkest!

PRAKTISCHE INFO: LEGALLY BLONDE

Deze productie speelt vanaf zaterdagavond 17 september tot en met zondag 26 september 2021 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

  • Vrijdagavond 17 september 2021
  • Zaterdagavond 18 september 2021
  • Zondagmiddag 19 september 2021: feestelijke première
  • Vrijdagavond 24 september 2021
  • Zaterdagavond 25 september 2021
  • Zondagmiddag 26 september 2021:

De ticketverkoop loopt via Ticketbalie (via www.bso-producties.be). Je kan ook tickets bestellen via het call center. Het call center is open van ma t/m vr 10u00 tot 18u00.
Telefoonnummer call center: 070 691 002*
(* max. 0,30euro per minuut).
Prijzen (excl. reserveringskost):
• Categorie3: € 25,50
• Categorie2: € 31,50
• Categorie1: € 36,50
• VIP: € 46,50 (incl. programmaboek, introductie, gratis consumptie, aandenken)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: