Een portret van een veelzijdige vrouw – maandag 26 september op Canvas en VRT MAX

13 september 2022 - Op 5 augustus overleed Caroline Pauwels, (pro)rector van de VUB. In de vier seizoenen vóór die noodlottige zomer werkte Canvas aan een diepmenselijke documentaire over de veelzijdige en geëngageerde vrouw. Dat ze zwaar ziek was, was bekend, maar haar overlijden kwam toch onverwacht, ook voor de makers. De documentaire toont het leven van Caroline Pauwels achter de schermen. En hoe ze de persoon werd, die ze was. Maar naarmate haar ziekte bepalender werd in haar leven, kreeg ook die impact een plaats in de documentaire.

De vier seizoenen van Caroline Pauwels geeft een inkijk in dat rijke en volle leven tijdens een bewogen jaar waarin ze wegens haar ziekte ontslag moest nemen als rector van de VUB, maar waarin ze ook nog gastcurator was van Theater aan Zee. We volgen haar op willekeurige maar ook op uitgelezen momenten doorheen de zomer, herfst, winter en lente van het jaar 2021-2022.

We maken kennis met haar kijk op de wereld en zien hoe die evolueert doorheen de seizoenen. Hoe komen de verschillende sferen en stemmingen binnen in haar leven? En hoe gaat ze om met de dagelijkse realiteit waarmee ze geconfronteerd wordt? ​

De vier seizoenen van Caroline Pauwels is een intiem portret van een ongemeen boeiende en inspirerende persoonlijkheid.

Maandag 26 september om 21.20 uur op Canvas en VRT MAX

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over