Tine Vechter

Op zaterdag 11 oktober ging de nieuwste situatiekomedie van Alex Van Haecke (Galaxy Park, Wittekerke, e.a.) DE TWAN BANAN GIRLS in première in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater.

Na een jarenlange vaste stek te hebben gehad in het intussen afgebroken Zeemanshuis (Falconrui), diende het gezelschap te verhuizen naar een andere locatie. Na zeer positieve gesprekken met diverse mogelijke zalen werd er gekozen voor een samenwerking met het Fakkelteater. Sinds vorig seizoen worden de voorstellingen dan ook opgevoerd in de zalen van het Fakkelteater. Vorig jaar pakten ze uit met een herneming van De Red Star Line in de Rode Zaal en wat nieuwe producties (o.a. Stones in his Pockets) in de Zwarte Zaal of testvoorstellingen in de Kleine Fakkel. Het gezelschap staat al 31 jaar bekend voor zijn voorstellingen onder de noemer 'voor elk wat wils' en pakt nu uit met de seizoensopener en nieuw werk van bezieler Alex Van Haecke.

Over de voorstelling (bron website Theater Zeemanshuis):

Twan en Hubert zijn al jaren vrienden. Hubert heeft gestudeerd en bijzonder conservatief geleefd tot nu toe. Twan daarentegen is eerder het avontuurlijke type en dat is dan nog zacht uitgedrukt. Om een lang verhaal kort te houden, Twan is in de absolute shit geraakt door met zijn zatte botten café 'De Trage Duif' over te pakken en roept Hubert ter hulp. Vooral omdat het nog immer sterk op de vrouwen inwerkend charisma van Twan hem helemaal dreigt onder te dompelen. Reden daarvan is dat in zijn café het bestuur van een vrouwenwielertoeristenclub komt vergaderen en die zes dames, om het bescheiden te houden, Twan niet onsympathiek vinden. En als er dan een nieuwe sponsor voor de club gevonden wordt, wordt de naam ervan veranderd in DE TWAN BANAN GIRLS. Kan Hubert Twan uit deze impasse helpen of niet?

Over de auteur Alex Van Haecke:

Alex Van haecke is al meer dan 30 jaar actief in het Antwerpse theaterlandschap en schreef al tal van succesvolle voorstellingen (o.a. De Gele Trui, De Rat van 't Sint Andries, De Red Star Line, Dobbel Shift,…). Hij omschrijft 'De Twan Banan Girls' graag als een situatiekomedie waarin iedereen 'komisch ondanks zichzelf' is. Het genre wijkt af van een klucht of deurenkomedie en heeft daarom ook iets meer inhoud te vertellen.

Over de cast:

  • Marc Daems als Twan
  • Alex Van Haecke als Hubert
  • Nicole Van der Veken als Veerle
  • Linda Van Heeswijk als Josfien
  • Evi Heyndrickx als Saskia
  • Linda Robaye als Anita
  • Annick Wouters als Marina

De TWAN BANAN GIRLS loopt nog tot en met 22 november in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater en plant op 30 oktober een Ladies@Theater voor het goede doel avond.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Datum: 
t.e.m. 22 november 2014
Locatie: 
Zwarte Zaal, Fakkelteater

Reservatie:

070 246 036
Meer informatie
Meer over