Na vijf succesvolle seizoenen op televisie zijn De Zonen van Van As helemaal terug van (even) weggeweest. Vanaf 7 december krijgt de komische serie een tweede leven in de bioscoop met de langspeelfilm ‘De Zonen van Van As – De Cross’.

De eerste beelden werden reeds gelost, maar nu is ook de officiële trailer klaar. Bekijk hier de beelden van het leukste familiebedrijf van het land en hun onvergetelijk avontuur op de cross:

Voorafgaand aan de bioscooprelease zijn er tal van avant-premières voorzien in aanwezigheid van de cast. Tickets voor deze voorstellingen zijn nu al te koop (klik op de naam van de bioscoop voor praktische info):

Korte inhoud
De firma Van As mag als lokale hoofdsponsor een prestigieuze cyclocrosswedstrijd organiseren. Wanneer er daags voor het evenement een brand uitbreekt op het terrein, denkt Frans, de oprichter van de firma Van As, dat er sabotage in het spel is. Al zijn stoppen slaan door en de pater familias hijst zich uit zijn fauteuil om als een echte Clint Eastwood de slechterik uit te schakelen. Maar is alles wel wat het lijkt…?

Cast
Naast pater familias Jaak Van Assche tekent de voltallige hoofdcast present voor de film: Carry Goossens, Ben Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen,Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer. Naast hen duiken nog tal van andere verrassende namen op waaronder Camilia Blereau, Luk Wyns, Vincent Van Sande, Carlos Schram, Daan Hugaert, Vic De Wachter en Jakob Beks.
​Zanger Sam Gooris, (ex)wielrenners Erwin Vervecken, Bart Wellens, Niels Albert, Tom Meeusen, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, en last but not least sportcommentatoren Paul Herygers en Michel Wuyts, zorgen dan weer voor leuke cameo’s in de film.

Het scenario van de film werd geschreven door Johan Heselmans en Dirk Thysen de regie was in handen van Thomas De Cock. Thomas regisseerde eerder de series ‘David’, drie seizoenen van ‘De Zonen van Van As’ en ‘Gina en Chantal’. ‘De Zonen van Van As – De Cross’ is een productie van RV Productions. De film komt tot stand met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid en wordt vanaf 7 december in de Belgische bioscopen verdeeld door filmverdeler Just Entertainment.

DE ZONEN VAN VAN AS - De Cross: een straffe actiekomedie uit pure Vlaamse klei (en veel modder).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: