In de nieuwe elektronisch-geladen single van De Toegift volgen we Odysseus in zijn vlucht voor het verleden en de zee. Het eerste, langverwachte nieuwe werk sinds het debuut, remix EP en samenwerking met puntjudith. Kort na het voltooien van het debuutalbum ‘De Toegift’ trok Maxim Ventulé – liedschrijver en frontman – tijdens de kortste dagen van de winter in zijn eentje
richting het minuscule Deense eiland Fur om zichzelf af te zonderen en aan een film te werken. De reis begon initieel als eerbetoon aan zijn oudtante die haar hele leven alleen had gereisd en vervolgens haar collectie aan dia’s aan hem naliet. “Via haar dia’s kwam ik dichter bij haar herinneringen. Dit inspireerde me om eenzelfde reis te maken om op die manier ook dichter bij haar te komen."

Het vervreemde besneeuwde landschap, de bevroren zee en de hoge krijtrotsen van het eiland inspireren tot het decor van een nieuw verhaal waarin het personage Odysseus op de vlucht is voor zijn eigen verleden en vergezeld wordt door de geesten van zijn dierbaren. De Griekse held is bang geworden voor de zee en beweegt zich nu in een kleine witte auto vooruit. Het lied meandert als een roadtrip door de melancholische gedachtewereld van Odysseus, die zich afvraagt of hij ooit nog thuis zal geraken.

Odysseus is tevens een nieuw muzikaal vertrekpunt voor De Toegift. Er worden nieuwe elektronische klanken verkend die laten zien dat de band bevlogen is om zijn eigen sonische spectrum verder open te breken. De puls van een harde 808 en vocalsamples vallen samen met de melancholische instrumentatie en poëtische tekst zoals we die inmiddels van de Toegift gewend zijn.

Luister HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over