‘De woonwijk’ manifesteert zich als blijmoedige noot in het dromerige landschap van De Toegift

De Zeeuwse band De Toegift brengt vandaag nieuwe single ‘De Woonwijk’ uit. ‘De woonwijk’ is de eerste single na de release van debuut EP ‘En ik kon alles zien’, welke afgelopen maand is verschenen. Bij de single komt ook een video uit, waarin zanger Maxim Ventulé en gitarist Tom Gudde een bezoek brengen aan de woonwijk die in het nummer wordt bezongen. De video is te bekijken op YouTube. ‘De woonwijk’ is nu overal online te beluisteren.

“Ergens luidt een onbekende band de nacht in, de toegift wordt ingezet. Een collectief gevoel van weemoed en verlangen vult de ruimte zolang de laatste noten aanhouden.” De band De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en de hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. De eerste EP van De Toegift, ‘En ik kon alles zien’, is op 1 april uitgekomen.

Vandaag wordt de eerste EP van De Toegift opgevolgd door nieuwe single 'De woonwijk'. Het nummer manifesteert zich als blijmoedige noot in het dromerige landschap van De Toegift. ‘De woonwijk’ begint als een uiting van angst, met nostalgie als uitvlucht. In een tijd waar pandemieën, rellen, en een avondklok overheersen zag Tom zijn paniek voor alles in het leven toenemen. Een uitweg vond hij in dit liedje over zijn eigen woonwijk; een vrij typische, on-karakteristieke, vinexwijk aan de rand van Breda. Het vertrouwde decor waarin hij als kind kon buitenspelen en verdwalen in oneindig lijkende zomeravonden. De woonwijk was een wereld klein genoeg om aan te kunnen.
De video voor ‘De woonwijk’ neemt je mee op reis door Tom Gudde’s oude Woonwijk. Met Maxim Ventulé achterop de fiets brengen ze zo samen een bezoek aan de plek waar hij opgroeide.

‘De woonwijk’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. Je kunt de video voor ‘De woonwijk’ op YouTube bekijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over