Wederom laat de band een nieuwe kant van zichzelf zien

De Zeeuwse band De Toegift brengt vandaag nieuwe single ‘Alles is gemaakt’ uit. ‘Alles is gemaakt' is nu overal te beluisteren, en verschijnt samen met een video die de mysterieuze toon van het nummer vergezelt. De video is door de band gemaakt en te bekijken op YouTube. In oktober en november staan meerdere shows gepland.

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse muziek tot datgene wat ze het liefst maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. Eerder dit jaar maakte De Toegift zijn debuut met de EP ‘En ik kon alles zien’, waarbij het lied ‘Nollestrand’ - een meeslepende ode aan dit specifieke stukje kust - opviel bij liefhebbers. De 2de kortspeelplaat ‘Nooit, misschien’ borduurt voort op de thematiek van de eerste EP, waarbij de band ook muzikaal nieuw terrein verkent.

Alles is waar, alles is gemaakt. De dromerige, melancholische deken die over De Toegift hangt maakt plaats voor een rookgordijn. Zanger Maxim legt uit: “De teksten geven voor even geen vorm aan herinneringen of verhalen over het verleden. Zonder genade worden de zaken op scherp gezet; Niemand blijft gespaard. De muziek ondersteunt dit gevoel van constante dreiging door de toevoegingen van gastmuzikanten Carmela Michailidis (dwarsfluit) en Hester Julia Voddé (viool).” In de bijhorende video neemt Maxim een charismatische, profetische rol aan waarin hij op smalende toon zijn publiek aanspreekt. Met ‘Alles is gemaakt’ laat De Toegift een nieuwe, theatrale kant van zichzelf zien.

In het najaar speelt De Toegift de volgende shows in Nederland:

  • 20.10 EKKO, Utrecht
  • 22.10 De Pelt, Heerlen
  • 23.10 Hit the City, Eindhoven
  • 27.10 ‘t Elfde Gebod, Tilburg
  • 28.10 Rembrandt Theater, Arnhem
  • 29.10 Filmhuis de Domijnen, Sittard
  • 05.11 Donner, Rotterdam
  • 26.11 PopMonument, Breda

Ga voor meer info en tickets naar www.snowstar.nl/shows

‘Alles is gemaakt’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes, Tidal en Bandcamp. Je kunt de video voor ‘Alles is gemaakt’ op YouTube bekijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over