In het najaar reist het Popronde-talent het hele land door

De Zeeuwse band De Toegift brengt vandaag hun tweede EP ‘Nooit, misschien’ uit. Op de EP staan de eerder uitgekomen singles ‘De woonwijk’ en ‘Soms’, met daarbij het nieuwe nummer ‘Meer dan ooit’. Het tweede hoofdstuk van het grotere verhaal van De Toegift. ‘Nooit, misschien’ is nu overal online te beluisteren.

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. Eerder dit jaar maakte De Toegift zijn debuut met de EP ‘En ik kon alles zien’, waarbij het lied ‘Nollestrand’ - een meeslepende ode aan dit specifieke stukje kust - opviel bij liefhebbers van Nederlandse indie.

'Nooit, misschien’; de nieuwe kortspeelplaat van De Toegift filosofeert over de verschillende manieren waarop tijd zich voortbeweegt. Ogenschijnlijke tegenstellingen verbinden drie liedjes over hoop vinden, hoop verliezen en het in twijfel trekken van het definitieve. Bewapend met innige en optimistische poëzie wordt er tevergeefs geprobeerd om woorden te vinden voor het onvindbare. De Toegift verkent nieuw muzikaal terrein: in ‘Meer dan ooit’ en ‘De woonwijk’ wordt de melancholie verrijkt met een zomers geluid en is er meer ruimte voor ritme. ‘Soms’ weet de luisteraar ondanks zijn kleine en intieme vorm naar een zenuwslopend hoogtepunt te leiden en dient zich aan als voorlopig sluitstuk van dit tweede hoofdstuk. Met ‘Nooit, misschien’ borduurt de band voort op de thematiek van de eerste EP, waarbij ze ook muzikaal nieuw terrein verkennen.

In het najaar gaat De Toegift het land door met de Popronde, waarbij 3voor12 ze heeft uitgeroepen als Popronde-talent. De volgende shows zijn al bevestigd en de komende tijd zullen er nog meer volgen:

  • 10-09 Festivalhuis, Nijmegen
  • 16-09 Orpheus, Apeldoorn
  • 23-09 Neushoorn Café, Leeuwarden
  • 25-09 Van Rossum Woerden, Woerden

‘Nooit, misschien’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, iTunes en Bandcamp.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over