‘En ik kon alles zien’ is het eerste hoofdstuk van een groter verhaal

De nieuwe Zeeuwse band De Toegift brengt vandaag debuut EP ‘En ik kon alles zien’ uit. Op de EP staan de eerder uitgekomen singles ‘Nollestrand’ en ‘Zo waren de dagen’, met daarbij twee nieuwe nummers. Met de EP wordt het eerste hoofdstuk van het grotere verhaal van De Toegift ingeleid. ‘En ik kon alles zien’ is nu overal online te beluisteren.

“Ergens luidt een onbekende band de nacht in, de toegift wordt ingezet. Een collectief gevoel van weemoed en verlangen vult de ruimte zolang de laatste noten aanhouden.”
Nieuwe band De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en de hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. De eerste EP van De Toegift, ‘En ik kon alles zien’, komt vandaag uit.

Met ‘En ik kon alles zien’ brengt De Toegift zijn eerste kortspeelplaat naar buiten. Hiermee wordt het eerste hoofdstuk ingeleid van een groter verhaal: onze protagonist raakt verzeild in een imaginair café en verzinkt in zijn verleden. Wat volgt is een muzikale reis langs herinneringen, waanbeelden en hersenspinsels.

Zo is ‘Nollestrand’ een ingekapselde en intieme jeugdherinnering van een driejarige die naar Zeeland verhuisd. ‘Zo waren de dagen’ een dagdroom die voortkomt uit een tijd van collectieve stilstand. En in ‘Ze zwaait’ worden herinneringen in twijfel getrokken en vervolgens met een hoopvolle lijfspreuk in evenwicht gebracht.

‘En ik kon alles zien’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over