Nog één week en The Voice van Vlaanderen – vorige week goed voor 1.090.000 kijkers en een marktaandeel van 55,4% (VVA 18-54, live +5) – schakelt een versnelling hoger. In de Battles worden de pas gevormde teams flink uitgedund en zal bepaald worden welke kandidaten doorgaan naar de grote liveshows. Maar eerst moeten de teams van coaches Natalia, Bart Peeters, Koen Wauters en Bent Van Looy vervolledigd worden. In de zesde Blind Auditions op vrijdag 25 maart 2016 wagen de laatste talenten hun kans.

De 18-jarige Lina uit Heverlee mag vrijdag de spits afbijten. Zij is van kindsbeen af bezeten door muziek, in het bijzonder soul en sixties. Met Master Blaster van Stevie Wonder hoopt Lina vooral Bart Peeters te kunnen overtuigen. “Ik ben een enorme fan van zijn persoonlijkheid en hij kan me leren hoe ik op een podium moet staan”, klinkt het.

Wie ook op een druk op de knop van Bart Peeters hoopt, is de 26-jarige Nicola uit Temse. Hij houdt van Nederlandstalige kleinkunst en ziet in Bart de ideale coach. Humor vormt een rode draad in Nicola’s leven en dat laat hij ook uitschijnen in zijn auditie op Goeiemorgend, Goeiendag. Nicola verrast de coaches met een persoonlijke versie. De 19-jarige Sten uit Westerlo kiest een heel ander muziekgenre voor zijn Blind Audition. Hij speelt sinds zijn 11de in een grunge-hardrockband en heeft heel wat podiumervaring. “Ik doe mee om te zien waar dit me brengt. Ik neem graag risico’s en The Voice is er één van”, lacht Sten. Ondanks zijn ervaring lijken de zenuwen toch de kop op te steken tijdens Society van Eddie Vedder.

Muzieklerares Annelies (22, Deurne) staat voor de tweede keer op het Voice-podium. Vorig seizoen schopte haar toenmalige vriend Cas het tot de eerste liveshow, maar Annelies zelf geraakte niet door de Blind Auditions. Stoot zij deze keer wél door met Lean On van Major Lazer? Ook Nele (25) uit Antwerpen waagt vrijdag voor de tweede keer haar kans. Dit jaar is ze naar eigen zeggen helemaal voorbereid voor haar optreden op Black Submarines van The Black Keys. Neles ritueel voor ze het podium opgaat? “Na een glaasje rode wijn kan het niet misgaan”, lacht ze.

Ook de 18-jarige Olivia uit Deurne hoopt op één van de laatste plekjes in de Battles. Zij stamt uit een muzikaal gezin en droomt luidop van een carrière in de muziekwereld. Haar auditie doet Olivia op Blank Space van Taylor Swift. De 42-jarige musicalacteur Jurgen uit Deurne mag de laatste Blind Audition-aflevering afsluiten. Hij gaat het podium op met aanmoedigende woorden van zijn musicalcollega en ex-K3’tje Josje Huisman, en brengt Too Much Love Will Kill You van Queen.

Nadat alle teams gevormd zijn en de coaches elk 12 talenten hebben gestrikt, is het tijd om elkaar beter te leren kennen. Natalia, Bart, Koen en Bent nodigen hun team uit om samen naar elkaars Blind Auditions te kijken én voor een leuke activiteit. Bent gaat met zijn muzikale talenten op stap – letterlijk dan – in de Ardennen, terwijl Koen zijn team uitdaagt voor een wedstrijdje ijskarten. Natalia laat haar kandidaten in de aanloop naar de Battles alvast kennismaken met een échte boksring. Zij krijgen een initiatieles boksen van Sugar Jackson. Coach Bart Peeters pakt het helemaal anders aan en nodigt zijn pupillen uit bij hem thuis. Daar maakt team Bart kennis met het gezin Peeters en het muzikale talent van zoon Pablo. Op de teambuildings is alvast één ding duidelijk: de 48 talenten zijn helemaal klaar voor de volgende fase in The Voice van Vlaanderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: