Een volledige herverdeling en -inrichting van deze gebouwen moeten een betere publiekswerking garanderen en ervoor zorgen dat de gebouwen veel nauwer aansluiten bij de werking van het muziekhuis.

De Ancienne Belgique bevindt zich op een historische plek in het hart van Brussel en is uitgegroeid tot een heuse muziektempel met verschillende concertzalen en een café-restaurant.

De huidige indeling van de gebouwen in de Steenstraat heeft verschillende beperkingen. Een volledige herverdeling en -inrichting van deze gebouwen moeten een betere publiekswerking garanderen en ervoor zorgen dat de gebouwen veel nauwer aansluiten bij de werking van het muziekhuis. Diversiteit, duurzaamheid en toegankelijkheid spelen hierbij een cruciale rol.

Het geheel moet voor de toekomst een nieuwe dynamiek creëren dewelke verbindend en verbredend kan werken voor alle bezoekers, van zowel binnen als buiten onze buurt en hoofdstad. Momenteel biedt het café-restaurant onvoldoende publiekscapaciteit. Een uitbreiding van het café-restaurant, inclusief een nieuwe professionele keuken, zal daar verandering in brengen. De platte daken van de gebouwen worden omgetoverd tot dakterrassen/-tuinen en een kruidentuin voor de keuken.

Te midden van het bruisende stadsleven kunnen de klanten zo ongestoord genieten van de originele vegetarische gerechten, gecreëerd met de duurzame groenten en kruiden uit de kruidentuin. Deze plek zal 7/7 toegankelijk zijn voor alle gegadigden.

AB Salon, een multifunctionele ruimte voor concerten, artist talks, lezingen, films, boekvoorstellingen, lessenreeksen, workshops, vergaderingen, ... wordt verplaatst zodat deze dichter bij de concertzalen ligt. Met als missie een cultureel aanbod voor iedereen te verschaffen, zullen deze activiteiten – zo goed als allemaal – gratis zijn.

Het bestaande café op het gelijkvloers wordt voortaan gebruikt als extra bar voor de grote zaal wat de service naar het publiek zal verbeteren. Deze ingrepen gaan gepaard met een verbetering van de toegankelijkheid naar alle ruimtes in dit gebouw, en naar de grote zaal.

Meer info over dit project vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over