Vanavond barst de strijd om de titel van Slimste Gemeente volledig los. Van maandag tot donderdag strijden 81 quizduo’s op VIER om de meest prestigieuze titel die voor een Vlaamse gemeente bereikbaar is.

De Slimste Gemeente is vanaf 11 maart van maandag tot donderdag rond 22u op VIER te zien. De drie winnaars van maandag, dinsdag en woensdag spelen op donderdag een weekfinale. Alle weekwinnaars gaan naar de finaleweek en in die laatste week wordt de hoofdprijs uitgereikt.

Maandag 11 maart: Hoeilaart – Gent – Schoten
Dinsdag 12 maart: Leopoldsburg – Blankenberge – Kalmthout
Woensdag 13 maart: Aarschot – Merelbeke – Oudenburg
Donderdag 14 maart: Weekfinale met de drie winnende gemeenten

Quizmaster Michiel Devlieger
Omdat de eer van de stad of het dorp op het spel staat, worden de quizduo’s aangevoerd door hun burgemeester. Michiel Devlieger stelt de vragen, Sven de Leijer vereert alle 81 deelnemende gemeenten met een bezoekje. Grote steden als Brussel, Antwerpen en Gent maken kans op de titel van Slimste Gemeente, maar ook “kleintjes” als Kluisbergen, Lierde, Meeuwen-Gruitrode of Boutersem.

Voor eeuwig en altijd op de kaart
Vincent Van Quickenborne, Wouter Beke, Renaat Landuyt en Bart De Wever dragen nog maar pas de sjerp, maar krijgen toch al een uitgelezen kans om hun gemeente intergalactische roem te bezorgen. Ook oude getrouwen als Louis Tobback, Daniël Termont, Bart Somers en Leopold Lippens kunnen daar natuurlijk in slagen en hun gemeente voor eeuwig en altijd op de quizkaart te zetten.

De Slimste Gemeente, vanaf 11 maart van maandag tot donderdag rond 22u op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: