Volgende week komt een einde aan een tijdperk! Het tijdperk waarin de Stadsschouwburg Antwerpen geflankeerd werd door twee lelijke rode noodtrappen. Maandag en dinsdag wordt de eerste rode noodtrap afgebroken. Ook de tweede trap is ten dode opgeschreven.

Het Antwerpse Theaterplein wordt momenteel omgebouwd tot een open en groen plein. Een grote glazen luifel wordt dé blikvanger van het nieuwe theaterplein. Maar om die glazen luifel te plaatsen, moeten de twee rode noodtrappen van de Stadsschouwburg verdwijnen.

De twee rode trappen zijn wereldberoemd in Antwerpen, en hebben bijgedragen tot de niet echt flatrerende bijnaam van de Stadsschouwburg: de bunker. Het verdwijnen van de trappen komt de uitstraling van het gebouw ongetwijfeld ten goede.

Maandag verdwijnt al een eerste trap. De tweede trap kan pas verdwijnen als er een nieuwe is bijgebouwd, al kan dat nog een tijdje duren. Als alles volgens plan verloopt, begint men half augustus de glazen luifel te bouwen. Pas daarna zal de tweede trap verdwijnen.

De werken starten maandag om 6.00u. 's ochtends. Men verwacht dat de historische trap (aan de kant van Het Paleis) rond tien uur wordt neergehaald.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: