Vandaag deelt De Staat de nieuwe single Running Backwards Into The Future met ons. Het nummer is onderdeel van het red yellow blue project en valt onder de blauwe categorie. Na meer dan anderhalf jaar bereikt het project op 2 juni 2023 zijn apotheose. Dan maakt de band alle kleuren compleet, zowel op de streamingdiensten als op CD en in een vinyl boxset.

Een week na de release van het project speelt De Staat op Best Kept Secret. Niet één keer, maar alle dagen van het festival. Details hierover volgen snel.

Frontman Torre Florim over Running Backwards Into The Future:

"Dit nummer is een anthem voor iedereen die vastzit in het heden en achteruit rent naar de toekomst. We hebben het geschreven en geproduceerd met Ramiks." Running Backwards Into The Future is digitaal beschikbaar, samen met de eerder uitgebrachte blauwe nummers Someone To Be, One Day en What Goes, Let Go.

Luister naar Running Backwards Into The Future

red yellow blue is geen studioalbum, maar een gigantische verzameling nieuwe nummers van De Staat, verdeeld in de primaire kleuren. De Nederlandse band gaf het startschot in november 2021. Terwijl andere bands tientallen nummers afslanken tot een album van tien tracks, omarmt De Staat met dit project de breedte van hun werk op een natuurlijke manier. red staat voor het donkere en agressieve deel van De Staat; yellow voor het vrolijke en het dansbare; blue voor het introspectieve en het melodieuze.

red yellow blue is een feest voor de zintuigen, met muziek van één van de meest eclectische bands van Europa.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over