Het theaterstuk “De Schaar erin”, ging afgelopen vrijdag 9 mei in première in het EWT-theater te Deurne. De oorspronkelijke productie genaamd  “ Shear Madness”,is een fenomeen in de States met een succes van meer dan 35 jaar( in Boston reeds sinds 1978 ). Van origine was het een Duits serieus stuk uit de jaren ’60.

Regisseur en acteur Frank De Kaey zag een voorstelling in Parijs, waar het reeds enkele jaren draait, en vertaalde het naar Vlaamse en Antwaarpse maatstaven. De première verdiende succesvol haar lachsporen, want zowel de acteurs als het aandachtig publiek, maakten er een humoristisch creatief samenspel van. Het publiek vuurt willekeurig vragen en kritische opmerkingen af tijdens de reconstructie van de Antwerpse recherche en dient eerst” inspecteur!” te roepen of te vingerfluiten om chaos te vermijden.

Heel wat verwijzingen naar Bv’s(Lesly Ann Poppe) en detectives(Baantjer,Poirot) passeren de revue en de vragenstellers worden ook een  kleedje gepast door de meesterlijk improviserende acteurs. Het verhaal tot een goed einde brengen is een huzarenstuk voor de acteurs,die niet op hun mondje gevallen zijn. Nonbelievers mogen bij twijfel zelf bewijsvoering aan de dag leggen door realistische gsm-nummers op te bellen met het toestel van de acteurs.Nooit gezien!

De charme van dit stuk is dat het iedere avond anders zal zijn .Het publiek is interactief sturend naar de afloop toe , alhoewel ze geen Poirot’s moeten zijn . Het publiek is stemgerechtigd en bepaald wie de dader is, en zo ook zorgen de acteurs ervoor dat het geschiedt.

Het verhaal speelt zich af in een lokale kapperszaak, waar de bovenbuur wordt vermoord en waarin iedereen een motief en alibi heeft. Bij het binnentreden van de zaal, is de kapper al aan het werk op hippe muziek, uit de hand gelopen kapsels worden gefönd. Ook tijdens de pauze is het nog niet tot rust komen voor het publiek, op één of andere manier loopt het verder aan den toog, tussen pot en pint, al nieuwsgierig?

Frank De Kaey speelt met een perfecte timing Tony Van Reet, kapper en eigenaar van Salon "De Schaar Erin" en regisseert zijn mede–acteurs in deze productie: Dieter Troubleyn (hoofdinspecteur Janssens van den Antwaarpse polis), Marc Verbruggen (de minder slimme hulpinspecteur Vertommen), Door Van Boeckel (klant Eddy), Anne Mie Gils (klant Eléonore) en Annick Pauwels (kappershulp Barbara in haar werkstationneke).

De première was op 9 mei en de vertoningen zijn elke donder-,vrij- en zaterdag om 20.30u en zondag om 15.00u tot en met 22 juni .Extra voorstellingen op maandagen 9 en 16 juni. Het totaalspektakel heeft een levensecht decor,een vintage kapsalon inclusief stromend water.

Reserveren kan op het nummer 03/324.52.42 of via info@ewt.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Schaar Erin

Reservatie:

03 324 52 42
Meer over