De Romeo’s zijn klaar om de muzikale zomer aan te snijden en ze doen dat deze keer met een gloednieuwe single ‘Waanzin’. “We zorgen voor een dubbele primeur; het is de eerste keer dat we uitpakken met een rocknummer én we zijn de eerste Belgische artiesten die een nieuwe single exclusief lanceren via streaming”, klinkt het in koor. Deezer biedt de mogelijkheid voor een gratis of betalend account. Nog tot 6 juni kan je er exclusief kennismaken met de nieuwste Romeo’s worp. Andere streamdiensten zullen de single ook aanbieden, maar het is de eerste keer dat een artiest in ons land zijn single niet meer fysiek of digitaal te koop zal aanbieden.

De Amerikaan Chance the Rapper zorgde vorige week voor een primeur, toen hij met z’n nieuwste album op 8 binnenkwam in de Amerikaanse albumlijst, zonder ook maar één album te verkopen. De rapper slaagde in zijn stunt, dankzij streaming, waarbij zijn muziek alleen maar werd afgespeeld en beluisterd, zonder fysieke of digitale verkopen. Deze nieuwe manier van muziekbeleving zit in de lift en wordt bovendien ook nog eens gestimuleerd door de verkoop van draadloze muziekinstallaties, die de woonkamers in een recordtempo aan het veroveren zijn.

Stunt

Dat De Romeo’s én hun platenfirma CNR / Vlaamse Sterren mee zijn met hun tijd, bewijzen ze met de manier waarop de nieuwe single ‘Waanzin’ wordt gelanceerd. “Het is de eerste keer in België dat een artiest zijn liedje lanceert via streaming. Samen met streamingdienst Deezer, hebben we ervoor gekozen om de nieuwe Romeo’s single alleen maar aan te bieden in streaming. Een fysieke en digitale release is pas volgend jaar voorzien, wanneer het nieuwe Romeo’s album uitkomt”, zegt Billy Torney namens het platenlabel.

Verrassend

Met ‘Waanzin’ schrijven De Romeo’s opnieuw muziekgeschiedenis en bespelen ze een voor hen nieuw muzikaal genre, dat ze zelf omschrijven als ‘party-rock’. “Status Quo, De Kreuners, dat zijn groepen die ons altijd al geïnspireerd hebben. Stevige rockmuziek, tijdloos, maar toch toegankelijk voor een groot publiek. Die ingrediënten zijn we gaan combineren en daaruit is onze ‘party-rock’ sound ontstaan”, zegt Gunther Levi. De Romeo’s hebben drie versies opgenomen van ‘Waanzin’, een liefdesliedje waarin ze overdonderd worden door de liefde voor een vrouw. “Dat klopt. Naast de gewone single edit, hebben we nog twee ambianceversies opgenomen. De voorbije maanden hebben we die uitgetest tijdens onze optredens en ik kan je verzekeren, het werkt!”, zegt Chris Van Tongelen.

De nieuwe single ‘Waanzin’ kan je vanaf nu gratis en exclusief beluisteren via Deezer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over