'Nieuwe voorstelling in nieuw pop-up theater in Fort 5, Edegem'

Vorig jaar wandelden 6000 bezoekers coronaproof door Het Land Zonder Lach. Theatergezelschap De Proefkonijnen brengt nu een nieuwe theaterversie van het verhaal. Zonder de 'beperkingen' die er waren tijdens de coronaveilige wandelversie. Het resultaat is een theaterproductie die doet denken aan films van Tim Burton zoals A Nightmare before Christmas en Corpse Bride.

In deze voorstelling reist ontdekkingsreiziger Tony Grimas weer naar Het Land Zonder Lach met informatie die van levensbelang is voor alle mensen op deze aarde. Maar wanneer zelfs de brouwseltjes van het Kruidenvrouwtje niet werken, blijken er wel heel donkere krachten aan het werk.

Het Kruidenvrouwtje wordt gespeeld door Thuis-actrice Daphne Paelinck, die in deze voorstelling haast onherkenbaar is. 'Het is zo fijn om een totale transformatie te maken en zoveel fantasie in een personage te kunnen steken', zegt de actrice daarover. Ze speelt aan de zijde van haar partner Randall Van Duytekom, met wie ze twee kinderen heeft.

De twee leerden elkaar 9 jaar geleden kennen op de planken, maar speelden ondertussen nooit meer samen. Ze speelden beiden al eerder deze personages, maar in de coronaveilige wandelversie brachten de personages enkel monoloogjes en hadden ze dus geen contact met elkaar. ‘Erg grappig om elkaar aan het werk te zien op een manier zoals we elkaar thuis nooit zien,’ grinnikt Daphne Paelinck.

In deze nieuwe versie mag het publiek zich verwachten aan een volledig nieuw theaterspektakel: gloednieuw decor, nieuwe muziek, nieuwe scenes… En een pittig detail: ook de theaterzaal is nieuw.

Het gezelschap bouwde voor deze voorstelling voor de tweede keer een pop-up theater. Het bouwde eerder een winkelpand in centrum Antwerpen om tot theater, dat omwille van de coronacrisis de deuren al na 6 maanden moest sluiten. Deze keer wordt de theaterzaal specifiek gebouwd om in de maand mei deze productie te kunnen opvoeren nabij Fort 5 in Edegem. Wie erbij wil zijn, moet zich dus haasten.

Tickets en info via www.deproefkonijnen.be

Het Land Zonder Lach 2

Spel: Daphne Paelinck, Gregory Van Damme, Randall Van Duytekom, Ken Verdoodt en Mathieu Engels
Tekst & regie: Randall Van Duytekom
Orginele muziek: Thomas Vanhauwaert
7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 mei 2022 11u & 14u

15 / 20 euro
Pop up Theater Fort 5, Edegem

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: