Theaterproductiehuis De Proefkonijnen staat al tien jaar garant voor familievoorstellingen in schoolvakanties. Ook in het nieuwe theaterseizoen brengt het zes eigen familievoorstellingen. Maar er is meer.

Deze zomer bouwde De Proefkonijnen een eigen theaterzaal in de Frankrijklei in Antwerpen. Het productiehuis wil er een jaar lang dé hotspot maken waar elk weekend iets te beleven valt voor kinderen en hun ouders. Daarom lanceert het theaterhuis maar liefst drie nieuwe concepten.

Tijens 'Brunchen met De Pannenkoekenbrigade' smullen ouders van een rijkelijk buffet wanneer De Pannenkoekenbrigade binnenvalt om de kinderen te entertainen en voor hen gekke pannenkoeken te bakken. In 'Ontwaken met De Proefkonijnen' genieten ouders en hun kinderen samen van een ontbijt terwijl ze meegezogen worden in begeesterende verhalen van een verteller.

Het laatste nieuwe concept is het 'Kids café' met gratis toegang voor iedereen. Volwassenen kunnen gezellig iets drinken in de foyer, terwijl kinderen vanaf vier jaar kunnen deelnemen aan een creatieve workshop. Tot slot staan er op de programmatie ook verschillende gastvoorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Dat het een plek wordt waar altijd iets te beleven is, bewijst het theater door de samenwerking met Pandah Collection. Een kinderkleding merk van jonge ondernemers die een pop-up store openen in het gebouw, waardoor gezinnen hun bezoek aan het theater kunnen combineren met de aanschaf van een nieuweoutfit.

Tussen de eigen programmatie biedt De Proefkonijnen ook andere creatievelingen de kans om aan democratische prijzen te repeteren of te spelen in de zaal. Wie dus wil ontdekken wat er te beleven valt of het theater zelf wil gebruiken, moet snel zijn want in juni 2020 valt alreeds het doek over De Proefkonijnen Pop-up Theater.

Maar voor het zo ver is, opent het gezelschap op 6 oktober feestelijk de deuren voor het grote publiek met een heuse kinderrommelmarkt.

Info: www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over