Carminho is zonder meer het boegbeeld van de 'fado’ en een van de belangrijkste Portugese artiesten van de laatste tijd. Op 12 februari komt ze naar 30CC (Leuven) en op 13 februari naar De Roma (Antwerpen). Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 31 mei om 10 uur via greenhousetalent.com.

Als dochter van zangeres Teresa Siqueira, groeit Carminho op in Lissabon met de stemmen en gitaren die zo kenmerkend zijn voor het genre. Als solo-artieste én songwriter slaagt ze er echter in om nieuw leven te blazen in de fadotraditie en luisteraars te vinden ver buiten de podia in haar thuisland.

Na een duet met Pedro Alborán, bereikt ze als eerste Portugese artieste ooit nummer één in Spanje. Door samenwerkingen met Braziliaanse artiesten zoals Marisa Monte en Caetano Veloso reist ze naar de andere kant van de oceaan en speelt ze uitverkochte concerten in Rio de Janeiro en São Paulo. De liefde voor Brazilië is wederzijds, want in haar eigen nummers laat de fadozangeres zich regelmatig inspireren door de ritmes van de bossanova. Carminho verovert in 2024 zelfs Hollywood: ze schittert in een scene met haar nummer O Quatro in de Oscargenomineerde film Poor Things met Emma Stone.

Vorig jaar schitterde Carminho nog in Antwerpen en Oostende en toonde ze hoe authentieke hartverscheurende fado samengaat met eigentijdse opgewekte nummers. Nog meer dan op plaat overtuigt ze live met haar fantastisch veelzijdige zangstem, waarin je zowel een sterke liefde voor het Portuguees als een rijkdom aan emoties voelt. We kijken dan ook nu al uit naar haar terugkeer in 2025 en de unieke live belevenis die Carminho ongetwijfeld opnieuw belooft.

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 31 mei om 10 uur via greenhousetalent.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over