In 100 dagen met 100 dollar van Zuidpool naar Noordpool liften. Enkel Mathias en Dieter Coppens waren in 2003 gek genoeg om zich aan dit avontuur te wagen. Tijdens deze extreme tocht waren ze zelf verantwoordelijk voor het camerawerk, de routeplanning én het slagen van de tocht.

Het resultaat is een boeiend liftavontuur : van de Chileense woestijn en de cocaboeren in Bolivië over een hachelijk boottocht op de Amazonerivier in Brazilië tot een onmogelijke oversteek naar Noord-Amerika en een ultieme poging om de Noordpool tijdig te bereiken. De neven legden zo’n 27.000 km af in de meest extreme omstandigheden. Ze kregen af te rekenen met honger, vrieskou, buikloop, geldnood, hoogteziekte, ruzie, heimwee.... Maar ook gastvrijheid, prachtige landschappen, interessante mensen, vrijgevigheid, vriendschap en hilarische momenten vielen hun tijdens dit avontuur te beurt...

Vanaf 14 oktober kan u deze roadmovie elke zondagavond herbeleven op KANAALTWEE op muziek van Arsenal. Dat is nieuw én het resultaat van een bijzondere samenwerking...

Hendrik Willemyns van Arsenal werkte in 2003 mee aan het monteren van 'De Poolreizigers' en stelde aan Dieter en Mathias voor om er ‘ooit' muziek bij te schrijven. Wegens overvolle agenda’s kwam dat er niet meteen van, maar in november 2006 werd in de Brusselse Synstudios de daad bij het woord gevoegd en werd de muziek gecomponeerd.

Al snel ontstond het idee om er ook een audio-album van te maken. Uit meer dan 70 nummers werden er 14 geselecteerd die verder uitgebouwd werden tot songs, melancholische soundscapes, etc.... In de instrumentale nummers komt de typische 'Arsenal sound' duidelijk tot uiting. Deze muziek kan u vanaf nu zondag ontdekken tijdens ‘De Poolreizigers’. De cd en dvd volgen later dit jaar.

Voor Hendrik Willemyns en John Roan van Arsenal is het niet de eerste keer dat ze een soundtrack componeren voor een tv-serie. In 2001 werd ‘A Volta’ uit 'Oyebo Soul' gebruikt voor de prestigieuze Amerikaanse reeks 'Six Feet Under', die eveneens op KANAALTWEE te zien was.

De eerste aflevering nu zondag Mathias en Dieter bevinden zich op de Zuidpool. Veel tijd om van het adembenemende ijslandschap te genieten, krijgen ze echter niet. Een sneeuwstorm steekt op en ze moeten zich haasten om het laatste vliegtuig richting Punta Arenas, het zuidelijkste punt van Chili, te halen. Daar krijgen ze hun eerste lift van een trucker die hen naar Argentinië wil brengen. Vervolgens reizen ze naar het noordwestelijke deel van Chili. Daar zoeken ze onderdak bij de plaatselijke brandweer. Verder op hun tocht maken ze kennis met een bijzonder gastvrije wijnboer die hen zijn geestrijke druivendrank laat proeven.

Tekst: KANAAL TWEE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: