De film komt in België uit in de bioscoop op 28 augustus

Vandaag werd bekend gemaakt dat De Patrick, de debuutfilm van Tim Mielants, in wereldpremière gaat op het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary (28/06 – 6/07), als onderdeel van de officiële competitie. De hoofdrol wordt vertolkt door Kevin Janssens, die voor deze rol maar liefst 17 kg bijkwam. Naast Janssens maken o.a. ook Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Louis Van der Waal, Pierre Bokma, Peter Gorissen, Josse De Pauw, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Bouli Lanners, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert en Frank Vercruyssen deel uit van de ensemble cast, die ook deels Nederlands is. Ook Jemaine Clement, bekend van Flight of the Conchords, speelt mee.

De Patrick vertelt het tragikomische familiedrama van Patrick, die na het overlijden van zijn vader de naturistencamping moet overnemen. Hij is echter zijn hamer kwijt en dat brengt hem in een existentiële zoektocht. Tim Mielants (Peaky Blinders, The Terror en Cordon) schreef het scenario samen met Benjamin Sprengers. Producent Bart Van Langendonck stond in voor de productie. De film komt op 28 augustus uit in de bioscoop en wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment.

Tim Mielants
Regisseur Tim Mielants regisseerde recentelijk twee seizoenen van Legion, gecreëerd door Noah Hawley (Fargo), voor FX dat door The Guardian omschreven werd als de beste Superhero Show op tv. Mielants regisseerde ook de thrillerreeks The Terror voor AMC, en alles van het derde seizoen van Peaky Blinders. In België is hij vooral bekend van de regie van het eerste seizoen van de reeks Cordon. Frank Van den Eeden is D.O.P. van ‘De Patrick’.

Karlovy Vary

Karlovy Vary International Film Festival is één de oudste en belangrijkste internationale filmfestivals van Centraal- en Oost-Europa. De Patrick maakt er kans op de Grand Prix-Crystal Globe, de hoofdprijs in de speelfilmcompetitie.

Tim Mielants: ”Ik ben bijzonder fier op deze première omdat het om een festival gaat met een hart voor mooie cinema, geliefd door filmliefhebbers.”

Synopsis
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

'De Patrick is een productie van Bart van Langendonck en Sarah Marks voor SAVAGE FILM in coproductie met Topkapi Films, Versus Production En Eyeworks Film & Tv Drama In Samenwerking Met Telenet, Vtm En Beta Cinema Met De Steun Van Het Vlaams Audiovisueel Fonds (Vaf), Screen Flanders, Centre Du Cinéma Et De L’audiovisuel De La Fédération Wallonie-bruxelles, Nederlands Filmfonds En De Belgische Tax Shelter Voor Filmfinanciering. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film uit in de Belgische bioscopen in het voorjaar van 2019. BETA CINEMA zal de film wereldwijd verkopen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: