Bonus en Dageraadplaats kruiden het weekend

Vanaf september zijn de weekendochtenden van Radio 1 in handen van Sara Van Boxstael en Dennis van den Buijs op zaterdag en Evert Venema op zondag. Bonus en Dageraadplaats zijn programma’s waar de actualiteit nooit ver weg is, maar dan wel in aangepaste weekendmodus.

Bonus: het goede van de week die was en komt
Sara Van Boxstael en Dennis van den Buijs maken de luisteraars op zaterdagochtend wakker met een positieve kijk op het nieuws van de voorbije week, in een aangenaam weekendritme, met veel goede muziek. Ze halen eruit wat goed was, wat bijblijft, wat inspireert en prikkelt. Ze zoomen in op mensen en verhalen die deze week onze aandacht verdienden maar niet kregen.

Ze praten met een originele stem die in de coulissen stond waar het nieuws van de week zich afspeelde: wat heeft het met hem/haar gedaan? Met welk gevoel blikt hij/zij terug? Met het beste uit de dikke weekendkranten en live verslag van wat gebeurt. Sara en Dennis kruiden het nieuws van de week met een extraatje, met een vleugje optimisme en hoop. En ze blikken met ‘goesting’ vooruit naar de week die komt.

Sara Van Boxstael ging in 1999 aan de slag als producer en presentatrice bij Studio Brussel. Na acht jaar stapte ze in 2007 over naar VRT Nieuws, waar ze voor Radio 1 eerst het actuaprogramma Vandaag presenteerde en sinds 2010 De Ochtend.

Dennis van den Buijs werkt sinds de zomer van 2010 op de VRT-nieuwsdienst, eerst als researcher, vanaf het najaar van 2010 als radioverslaggever. Hij presenteerde al een paar keer Peeters en partners en de afgelopen zomer was hij ook te horen in De ochtend. Vanaf 7 september is hij samen met Sara de stem van Bonus.

Bonus, met Sara Van Boxstael en Dennis van den Buijs, elke zaterdag vanaf 7 september, van 7 tot 9 uur

Dageraadplaats: rust in het hoofd en jus in de benen
Evert Venema brengt met Dageraadplaats een programma met een actua-haak, van ver of dichtbij, in verleden of toekomst. Met een zwak voor sterke persoonlijkheden en goede verhalen.

En daarbij hoort muziek op het ritme van de zondagochtend, een tango van crispy croissants en groene jasmijnthee. En sport. En ontspanning. En inzicht. En nieuws. En zoveel meer.
Actueel en to-the-point, analytisch en scherpzinnig, grappig en bondig, ongehoord en goed verteld. Met aandacht voor de luisteraar. Of wat dacht je? Het is zondag, en weekend. Een dag om actief te zijn en te exploreren.

Evert Venema is sinds 1992 bij de VRT aan de slag, en vanaf 1996 als muziekcoördinator bij Radio Donna. Tussendoor was hij even channelwatcher en de voorbije jaren is Evert muziekcoördinator en presentator bij Radio 1, van onder andere Classics 100 en Sonar 1000.

Dageraadplaats, vanaf zondag 8 september gratis bij je wekker, elke zondag van 7 tot 9 uur, met Evert Venema.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: